Zelta izpletnis: Putniņam samaksās par aiziešanu no FKTK vadītāja amata

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas Budžeta un finanšu komisija gatavo trešajam lasījumam Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma grozījumus.

RĪGA, 7. jūnijs – Sputnik. Ja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes priekšsēdētājs Pēteris Putniņš un viņa vietniece Gunta Razāne uzrakstīs atlūgumu paši līdz 2019. gada 1. augustam, viņiem plānots izmaksāt vienreizēju kompensāciju 80% apmērā no gada algas, vēsta BB.lv.

Šādus finanšu ministra Jāņa Reira piedāvātos FKTK likuma grozījumus atbalstījusi Saeimas Budžeta un finanšu komisija, kura gatavo izmaiņas likumā izskatīšanai trešajā lasījumā.

Здание банка ABLV - Sputnik Latvija
Eiropas komisija izpētīs ABLV bankrota scenāriju

Atzīmēsim, ka Putniņš iepriekš asi izteicās par gaidāmajiem likuma grozījumiem, paziņojot, ka to mērķis esot tikt vaļā no viņa un iedragāt finanšu regulatora neatkarību.

Tāpat komisija atbalstīja piedāvājumu par to, ka, ja Saeima atbrīvo no amata FKTK padomes priekšsēdētāju vai viņa vietnieku, tad uz laiku, kamēr netiek apstiprināti jauni vadītāji, pēc kopēja finanšu ministra un Latvijas Bankas padomes piedāvājuma, par padomes priekšsēdētāju norīko kādu no pārējiem FKTK padomes locekļiem vai tās darbiniekiem, lai nodrošinātu nepārtrauktu komisijas darbu.

Atbildot uz jautājumu par piedāvāto atlūgumam atvēlēto termiņu – līdz 2019. gada 1. augustam, premjerministra Saeimas sekretāre Evika Siliņa paskaidroja, ka Latvijas partneri vairākkārt norādījuši, ka valstī šobrīd nav banku uzraudzītāja, un atlikt šo termiņu nedrīkst, jo ir nepieciešams izpildīt Moneyval rekomendācijas, lai neiekļūtu tās "pelēkajā sarakstā".

Здание банка ABLV - Sputnik Latvija
ASV atļāva Latvijai atņemt naudu aizdomīgiem nerezidentiem

Ar FKTK likuma grozījumiem plānots samazināt tās padomes locekļu skaitu no esošajiem pieciem līdz trim. Komisija atbalstīja arī piedāvājumu, ka FKTK padomes priekšsēdētāju amatā apstiprina Saeima pēc Ministru Kabineta rekomendācijām, savukārt pārējos padomes locekļus – pēc FKTK priekšsēdētāja rekomendācijām un pēc saskaņošanas ar Latvijas Bankas padomi un finanšu ministru.

Tāpat plānots, ka priekšlaicīgi atbrīvot no amata FKTK priekšsēdētāju un padomes locekļus Saeima varēs pēc vispārēja motivēta Latvijas Bankas padomes un finanšu ministra iesnieguma vai pēc vismaz 34 Saeimas deputātu pieteikuma.

Ziņu lente
0