Tramps atbalstījis 1500 ASV karavīru nosūtīšanu uz Tuvajiem Austrumiem

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV pamatoja savu lēmumu ar vēlmi stiprināt amerikāņu un viņu sabiedroto spēku drošību reģionā, kā arī atturēt Irānu no jebkādiem uzbrukumiem.

RĪGA, 25. maijs Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps atbalstījis Aizsardzības ministrijas plānu nosūtīt uz Tuvajiem Austrumiem vēl aptuveni 1500 kareivjus, ņemot vērā spriedzi attiecībās ar Irānu, vēsta Sputnik Baltkrievija

"Mēs gatavojamies nosūtīt relatīvi nelielu skaitu karavīru," Tramps paziņoja žurnālistiem.

Amerikāņu karavīri Sīrijā - Sputnik Latvija
Damaska pieprasījusi ASV izvest bruņotos spēkus no Sīrijas

Lēmums pieņemts ar mērķi stiprināt amerikāņu un viņu sabiedroto spēku drošību reģionā, kā arī atturēt Irānu no jebkādiem uzbrukumiem.

Vienlaikus Pentagons atzīmēja, ka ASV spēki Tuvajos Austrumos tiek paplašināti ar aizsardzības mērķiem, ASV cenšas panākt Irānas atgriešanos pie pārrunu galda. Tāpat ASV AM precizēja, ka ASV jaunie spēki netiks dislocēti Sīrijā un Irākā, taču dislokācijas vietu nenosauca.

ASV BS Štābu prieksnieku apvienotās komitejas pārstāvis viceadmirālis Maikls Gildejs paskaidroja, ka no 1500 kareivjiem 600 apkalpos zenītraķešu kompleksus Patriot.

"Tuvākajās nedēļās mēs nosūtīsim papildu novērošanas un izlūkošanas līdzekļus, kā arī aviācijas un inženieru vienības mūsu spēku aizsardzībai," apgalvoja viceadmirālis.

Krievija pēc šī ASV lēmuma paziņoja, ka šajā jautājumā varētu vērsties ASV Drošības padomē.

Amerikāņu raķetes Patriot Polijā - Sputnik Latvija
Viedoklis
Trešā pasaules kara rēgs, jeb Kā ASV grauj mieru uz Zemes

"Es domāju, Krievija oficiāli ierosinās šo jautājumu ASV Drošības padomē. Tramps rotaļājas ar uguni, tur var sākties liels slaktiņš," norādīja Federācijas Padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vladimirs Džabarovs.

ASV un Irānas attiecības nopietni saasinājušās pēdējā mēneša laikā. ASV valdība ieviesusi stingras sankcijas pret Irānas ekonomikas galvenajām nozarēm un pastiprina spiedienu.

Pie tam ASV pasludinājušas Islāma revolūcijas sargu korpusu par teroristisku organizāciju. Savukārt Irāna atzina ASV Bruņoto spēku centrālo vadību (CENTCOM) par teroristisku organizāciju, bet pašas ASV par "terorisma sponsoru".

Ziņu lente
0