Latvijā pieaudzis luksa klases automašīnu pieprasījums

© Sputnik / Sergey MelkonovMercedes-Benz S Class W222 AMG в защитной пленке
Mercedes-Benz S Class W222 AMG в защитной пленке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija vēl arvien nav atgriezusies pie luksa klases automašīnu tirgus uzplaukuma, taču pārliecinoši dodas šajā virzienā.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Pērn Latvijā fiksēts luksa klases automašīnu pieprasījuma pieaugums, raksta Mixnews.lv.

2018. gadā Latvijā bija reģistrētas 1100 luksa automašīnas – par 10% vairāk nekā gadu iepriekš.

Vaira Vīķe-Freiberga - Sputnik Latvija
Kļuvis zināms, kurš no bijušajiem prezidentiem izpelnījies VIP klases automobili

Pie tam jāatzīmē, ka iepriekš luksa klases automašīnu pieprasījums kritās, un 2016. gadā valstī bija reģistrēti tikai 700 šīs kategorijas automobiļi. Taču jau 2017. gadā to skaits pieaudzis līdz 1000 auto un turpina augt.

Luksa auto tirgus uzplaukums bija vērojams 2007. gadā, kad tika iegādātas 1700 šīs klases mašīnas.

Gadu iepriekš luksa klases automašīnu modeļu reitingā nomainījās līderis – pirmo reizi BMW X5 un X6 vietā stājās Mercedes Benz GLE 350 D 4Matic. Jaunākie dati liecina, ka pagājušajā gadā pirmajā vietā reitingā atgriezies BMW X6, aizbīdot Mercedes Benz GLE 350 D 4Matic otrajā vietā.

Greznība, nevis pārvietošanās līdzeklis

Luksa klases, jeb F klases F (luxury car) automašīnas izceļas ar lielākiem izmēriem nekā biznesa klases auto. Pārsvarā šīs grupas modeļi pilda reprezentatīvas funkcijas. Auto eksperti uzskata, ka premium segmentā iekļaujas Mercedes S-klasse, 7. sērijas BMW, Audi A8, Lexus LS, Jaguar XJ, Volkswagen Phaeton, Bentley Continental, Porsche Panamera, Maserati Quattroporte un Rolls-Royce Phantom. Jaunu luksa klases automašīnu cenas vidēji sākas no 68 tūkstošiem eiro.

Автомобиль Peugeot - Sputnik Latvija
Latvija ir viena no ES līderēm pēc jauno vieglo automobiļu pārdošanas pieauguma

Valsts ieņēmumu dienests atzīmēja, ka aizvien biežāk sastopami gadījumi, kad luksa klases automašīnas cena apzināti tiek samazināta līdz 50 000 eiro ar mērķi atskaitīt priekšnodokli 50% apmērā.

Statistika liecina, ka 18,1% iedzīvotāju Latvijā, tas ir, katrs piektais nevar atļauties automašīnu.

Uz katriem tūkstoš iedzīvotājiem valstī ir tikai 341 automašīna. Tas ir viens no zemākajiem rādītājiem Eiropas Savienībā, kur uz tūkstoš iedzīvotājiem vidēji ir 505 automašīnas.

Ziņu lente
0