Latvija ir viena no ES līderēm pēc jauno vieglo automobiļu pārdošanas pieauguma

CC0 / pixabay / Автомобиль Peugeot
Автомобиль Peugeot - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ievērojamākais realizēto automobiļu skaita pieaugums decembrī tika atzīmēts Lietuvā, tai seko Igaunija, Latvija noslēdz trijnieku.

RĪGA, 17. janvāris – Sputnik. 2017. gada decembrī jauno vieglo automobiļu pārdošanas apjomi palielinājās par 13,5%, kas ļāva valstij iekļūt Eiropas Savienības līderu trijniekā pēc šī rādītāja, vēsta Eiropas Autoražotāju asociācija (ACEA) savā preses ziņojumā.

Tehniskā apskate. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijā kritusies jauno automobiļu pārdošana

Ievērojamākais realizācijas apjoma pieaugums decembrī tika atzīmēts Lietuvā (par 38,7%, tai seko Igaunija (pieaugums par 14,9%), Latvija (13,5%) un Grieķija (13,2%).

Ja aizpagājušā gada decembrī Latvijā tika pārdoti 1144 jaunu automobiļu, tad analoģiskajā 2017. gada posmā jau 1299. Kopumā ES jauno automobiļu pārdošanas decembrī samazinājušās par 4,9%, līdz 1,088 miljonam vienību, kas lielākoties saistīts ar to, ka norādītajā mēnesī bija par vienu darba dienu mazāk nekā iepriekšējā gadā, kas izriet no preses ziņojuma. Par līderi atskaites mēnesī kļuva PSA Group, kurā ietilpst tādi zīmoli kā Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall un DS Automobiles.

Gada izteiksmē jauno vieglo automobiļu pārdošanas ES pēc 2017. gada apkopotajiem rezultātiem palielinājušās par 3,4%, līdz 15, 138 miljoniem vienību, sasniedzot maksimumu kopš 2007. gada. Visvairāk jaunu mašīnu gada laikā tika pārdots Lietuvā — +27%, tai seko Ungārija (+20,4%) un Bulgārija (+18,5%). Latvijā pieaugums sastādījis 2%.

"2017. gadā Eiropas automobiļu pieprasījums palielinājies ceturto gadu pēc kārtas, pirmo reizi kopš 2007. gada, sasniedzot jauno vieglo automobiļu (pārdošanas līmeni – red.) vairāk nekā 15 miljonus," — atzīmē organizācijā.

Par līderi pēc pārdošanu pieauguma gada izteiksmē kļuva PSA Group, tā palielinājusi jauno automobiļu pārdošanas Eiropā par 28,2%. Suzuki rādītājs palielinājies par 21,3%, savukārt Toyota Group mašīnu realizācija palielinājusies par 13%. Tai seko KIA ar pārdošanu pieaugumu par 8,8%. VW Group parādījusi pārdošanu pieaugumu par 2,3%.

Ziņu lente
0