Prokuratūra pārsūdzējusi attaisnojošo spriedumu Ilarionam Girsam

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērnā gada beigās tiesa atzina Girsu par nevainīgu. Viņš bija apsūdzēts par etniskā naida kurināšanu.

RĪGA, 7. marts — Sputnik. Prokuratūra pārsūdzējusi tiesas attaisnojošo spriedumu Latvijas tiesībsargam un sabiedriskajam darbiniekam Ilarionam Girsam lietā par etniskā naida kurināšanu, vēsta rus.tvnet.lv.

Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Velga Lūka pastāstīja, ka Kurzemes tiesu apgabala prokuratūra iesniegusi apelācijas procesu un lieta nodota izskatīšanai Kurzemes apgabala tiesā. Kurzemes apgabala tiesas konsultante Aiga Laugale piezīmēja, ka lieta saņemta 5. martā, taču lēmums par tās izskatīšanu vēl nav pieņemts.

Илларион Игоревич Гирс - Sputnik Latvija
Ilarions Girss lūdz politisko patvērumu Krievijā

Iepriekš vēstīts, ka 7. decembrī Kurzemes rajona tiesa atzina Ilarionu Girsu par nevainīgu viņam inkriminētajā etniskā naida kurināšanā.

Krimināllieta pret I.Girsu tika ierosināta pēc raksta, kas bija publicēts 2014. gadā vietnē illarion.lv. Girss tika apsūdzēts saskaņā ar Krimināllikuma 78. panta otro daļu – par darbību, kas vērsta uz nacionālā, etniskā vai reliģiskā naida kurināšanu, par ko paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz 5 gadiem, īslaicīgs arests, piespiedu darbi vai naudas sods.

2016. gada pavasarī Girss pameta Latviju un apmetās Krievijā. Septembrī viņš saņēma bēgļa statusu Krievijā – Latvijā viņš saskārās ar vajāšanu politiskās darbības dēļ.

"Latvijā, kuras pilsonis esmu, mani vajā par politisko pārliecību un darbību. Latvija ir mana mazā dzimtene, Krievija – lielā, un šajā gadījumā Krievija ir dabiskākā izvēle," – teica Girss.

Ziņu lente
0