Ilarions Girss lūdz politisko patvērumu Krievijā

© Foto : Maris MorkansИлларион Игоревич Гирс
Илларион Игоревич Гирс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Girss uzsvēra, ka viņš būs bēglis politisku motīvu dēļ, tātad var rēķināties ar aizsardzību ne vien Krievijas teritorijā, bet arī citās valstīs.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Jurists un sabiedriskais darbinieks Ilarions Girss lūdzis politisko patvērumu Krievijā. Šo soli viņš pamato ar vajāšanām Latvijā. I.Girss ir gatavs atteikties no Latvijas pilsonības.

"Latvijā, kuras pilsonis es esmu, tieku vajāts par savu politisko pārliecību un darbību. Latvija ir mana mazā dzimtene, savukārt Krievija — lielā, līdz ar to šajā gadījumā Krievija ir krietni dabiskāka izvēle," – Girss pavēstīja aģentūrai LETA.

Viņš norādīja, ka bēgļa statusa piešķiršanas procedūra Krievijā aizņems 3-6 mēnešus. Girss atgādināja, ka Latvijā pret viņu ierosinātas krimināllietas. 6. septembrī Liepājā tiesa izskatīs vienu no tām. Girss ir saņēmis pavēsti ar aicinājumu ierasties sēdē.

"Starptautisko tiesību izpratnē es skaitīšos bēglis pēc politiskajiem motīviem, līdz ar to izmantošu ne tikai Krievijas aizsardzību, bet arī citu valstu aizsardzību saskaņā ar koncepciju par bēgļu statusu. Formāli skaitīšos bēglis," – viņš piebilda.

Maijā Girss pastāstīja Sputnik, ka ir spiests meklēt vietu ārvalstīs sakarā ar ierobežojumiem politiski motivētu krimināllietu dēļ.

Saprotama izvēle

"Krievija man ir patīkamākā un dabiskākā izvēle," – toreiz atzīmēja Girss. Sabiedriskais darbinieks uzsvēra, ka bez svārstīšanās pieņems Krievijas pilsonību, ja tas būs nepieciešamas profesionālās darbības labad.

Pirms sākt darbu politikā Ilarions Girss vadīja juridisko biroju NOTA juridicum. Taču 2011. gadā viņš pievienojies, viņa vārdiem sakot, krievu protestu kustībai, pēc gada kļuvis par partijas "Par dzimto valodu!" līdzdibinātāju, bet 2014. gadā sācis vadīt organizāciju "Russkaja zarja".

Ziņu lente
0