Vācijā nodokļu nemaksātājiem konfiscēts sugas suns

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas likumi atļauj mājdzīvnieku konfiskāciju.

RĪGA, 2. marts – Sputnik.  Vācu pilsētas Ālene varasiestādes kļuvušas pasaulslavenas, kad konfiscēja nodokļu nemaksātājiem mopsi ar iesauku Eda un pārdeva to eBay vietnē, raksta BBC.

Зоопарк Садгород во Владивостоке - Sputnik Latvija
Dānijā zoodārzi lūdz nest viņiem mājdzīvniekus, lai tos izbarotu lauvām

Edas saimniece pastāstīja, ka tiesas izpildītājs un divi pilsētas ierēdņi atnāca pie viņas uz mājām pērnā gada novembrī, lai atrastu vērtslietas un konfiscēt tās pilsētas nodokļu nomaksai. Pēc viņas sacītā, sākumā viņi vēlējās paņemt vīra invalīda krēslu, taču noskaidrojās, ka tas ir apdrošināšanas kompānijas īpašums.

Pilsētas varasiestāžu pārstāvis Franks Meršhauss aizvainots atspēkoja šo paziņojumu, jo, pēc viņa sacītā, līdzekļi, kuri garantē mobilitāti cilvēkiem ar ierobežotām iespējām, ir absolūti atbrīvoti no izmantošanas ķīlas kārtā.

Jebkurā gadījumā, noskaidrojās, ka visvērtīgākais īpašums ir sugas mopsis Eda. Likums atļauj mājdzīvnieku konfiskāciju, tāpēc Edu atņēma, pēc kā par 750 eiro piedāvāja izsolē portālā eBay.

Suņa jaunā saimniece, policijas virsniece Mikaela Jordana, domāja, ka mopsis izmaksās divreiz vairāk, un ar aizdomām attiecās pret tik zemu cenu. Viņa piezvanīja pa sludinājumā norādīto tālruni, un pilsētas administrācijas darbinieks paskaidroja, ka suns tika konfiscēts nodokļu nomaksai, tostarp mājdzīvnieku nodokļa nomaksai. Viņš iedrošināja viņu, ka Eda ir absolūti vesela.

Экс-министр здравоохранения Латвии Ингрида Цирцене - Sputnik Latvija
Circene: ārstēt nodokļu nemaksātājus par 4 eiro mēnesī ir netaisnīgi

Taču ar to stāsts nebeidzas. Noskaidrojās, ka ziņas par suņa veselību ir krietni pārspīlētas: viņai tika atklāta acu slimība, kuras dēļ viņai bija nepieciešamas četras operācijas, tostarp steidzama operācija Ziemassvētkos. Tagad Jordana tiesājas ar pilsētu, pieprasot atlīdzināt viņai 1800 eiro par veterinārajiem izdevumiem.

Franks Meršhauss uzsver, ka suņa konfiskācija nav pretrunā ar likumu, taču nekas tāds iepriekš nav noticis, un sola izskatīt eBay izmantošanas piemērotību dzīvas radības pārdošanai.

Ziņu lente
0