Dānijā zoodārzi lūdz nest viņiem mājdzīvniekus, lai tos izbarotu lauvām

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasЗоопарк "Садгород" во Владивостоке
Зоопарк Садгород во Владивостоке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zoodārzu darbinieki tāpat iestājas par pilnu atklātību un aicina vecākus tā vietā, lai stāstītu par "trušu paradīzi", stāstīt bērniem visu patiesību par to, kas notiks ar viņu mīluli.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. Divi dāņu zoodārzi pieņem no vietējiem iedzīvotājiem mājdzīvniekus, kuri pēc tam tiks izmantoti plēsēju barībai. Par to ziņo RIA Novosti ar atsauci uz dāņu telekanālu TV2.

Runa ir par Kopenhāgenas un Givskudas zoodārzu. Pirmais kļuva bēdīgi slavens pēc tam, kad bērnu acu priekšā tika nogalināts žirafu tēviņš vārdā Mariuss, kura līķi vēlāk sakapāja un izbaroja lauvām.

Tagad abi zoodārzi ar prieku pieņem nevajadzīgus mazus dzīvniekus, piemēram, jūrascūciņas un trušus, un vēlāk baro ar tiem lauvas, tīģerus un vilkus.

"Labi, kad dzīvniekiem ir bagātīgs uzturs, nevis tikai zirga vai liellopu gaļa. Turklāt kažoku ir jautri košļāt, un iekšējie orgāni viņiem ir ļoti veselīgi," — paziņoja TV2 zoodārza darbiniece Anna-Sofija Ellere.

Viņa atzīmēja, ka barībā nonāk tikai tie dzīvnieki, kuri būtu dabisks plēsēju ķēriens. "Izbarot viņiem kaķus un suņus būtu neētiski, jo viņiem tas nav dabiski," — paskaidroja Ellere. Zoodārzu darbinieki tāpat iestājas par pilnu atklātību un aicina vecākus tā vietā, lai stāstītu par "trušu paradīzi", stāstīt bērniem visu patiesību par to, kas notiks ar viņu mīluli.

Хорек - Sputnik Latvija
airBaltic reisa laikā sesks saplosīja jūras cūciņu

Atsevišķos gadījumos īpašniekiem ir iespēja personīgi novērot savu mājdzīvnieku nāves brīdi.

Givskudas zoodārza direktors Ričards Osterballe uzsvēra, ka viņi izmanto šādu praksi ne jau tādēļ, lai piedāvātu cilvēkiem veidu kā nogalināt savus mājdzīvniekus. "Mums vienkārši ir nepieciešami dzīvnieki," — paziņoja viņš.

Turklāt šī zoodārza darbinieki tāpat cenšas būt atklāti tajā, ko viņi dara. "Kad cilvēki atnes šeit savus trusīšus, tas ir priekš tam, lai tos nogalina. Mēs necenšamies slēpt to no bērniem," — paskaidroja viņš.

Ziņu lente
0