Kariņš: algas pielikuma skolotājiem nebūs

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kurš gan negribētu algas pielikumu, paziņoja Latvijas premjerministrs, piebilstot, ka nauda budžetā jau ir beigusies.

RĪGA, 21. februāris – Sputnik. Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš atzīst, ka skolotāji kļuvuši par situācijas ķīlniekiem, taču algas pielikumu viņiem šogad nesola, raksta rus.tvnet.lv.

"Ja es būtu tas skolotājs, es arī gribētu labāku atalgojumu. Protams, kurš tad negrib un kuram nepienāktos," - pateica premjers, piebilstot, ka Latvijai jau nav naudas.

Viņš atgādināja, ka algu reforma sekos kvalitātes uzlabošanai un skolu tīklu reformai, par kuru ir atbildīgas pašvaldības.

"Skolotāji sanāk ķīlnieki [...]. Mans uzdevums ir panākt, ka šī situācija mainās, bet man vajadzīgs laiks," - paziņoja Kariņš, piebilstot, ka skolotājs nav vainīgs pie tā, ka viņa pašvaldība nav rīkojusies.

Pērnā gada augusta beigās Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībai (LIZDA) izdevās panākt no koalīcijas solījumu izpildi par minimālo algu palielināšanu skolotājiem, un tehniskajā budžetā šāds pieaugums patiešām tika paredzēts. Taču jaunā budžeta apspriešanas laikā valdība atzina, ka naudas algu palielināšanai nav.

Заплыв на дистанции - Sputnik Latvija
Algas pedagogiem baseina un stadiona vietā – valdības jaunā ideja

"Vajadzību mums ir daudz vairāk, nekā iespēju," - komentēja šo problēmu premjerministrs Krišjānis Kariņš.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga pastāstīja, ka jau janvārī, kad tika saņemti pirmie signāli par to, ka nākamā gada budžetā var nebūt iekļauti līdzekļi pedagogu algu palielināšanai, kā to iepriekš paredzēja sasniegtā vienošanās, LIZDA padomes locekļi piedāvāja aizdomāties par aktīvu darbību iespēju, tostarp protesta akcijām.

Tā kā skolotāju algu palielināšanas grafiku šogad netiek plānots izpildīt, LIZDA padome izskatīs protesta akciju iespējas.

Ziņu lente
0