Iecelti jauni ABLV Bank likvidatori

© REUTERS/Ints KalninsЗдание банка ABLV
Здание банка ABLV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekšējo likvidatoru sastāvu pērnā gada jūnijā apstiprināja Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

RĪGA, 6. februāris – Sputnik. Par ABLV Bank likvidatoriem nozīmēti Ringolds Balodis un Lauma Bērziņa, savukārt līdzšinējais likvidators Elvijs Vēbers atstās amatu, raksta rus.db.lv, atsaucoties uz banku.

Otrdien ABLV Bank akcionāri lika veikt izmaiņas bankas likvidācijas komitejas sastāvā. Ar informāciju par likvidatoru kandidātiem tika iepazīstināta Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

ABLV Bank - Sputnik Latvija
Cik līdzekļu jau ir izmaksāts ABLV Bank klientiem

Bankas likvidēšanu turpinās zvērināto advokātu biroja Sorainen partnere Eva Berlausa, korporatīvo finanšu eksperts Arvīds Kostomārovs un nekustamā īpašuma un finanšu eksperts Andris Kovaļčuks.

"Jaunā Likvidācijas komiteja turpinās darbu pie Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apstiprinātā kontrolētas likvidācijas plāna īstenošanas, profesionāli, caurspīdīgi un tiesiski īstenojot ne tikai uzņēmuma aktīvu pārvaldīšanu, bet arī nodrošinot kreditoru pārbaužu uzsākšanu, piemērojot neatkarīga starptautiskā konsultanta izstrādāto un atbildīgajām iestādēm iesniegto metodoloģiju," - paziņoja bankā.

Saistībā ar likvidatora amata atstāšanu Vēbers paziņoja, ka izpildījis visus viņam uzticētos uzdevumus, kuri tika paredzēti norīkojot viņu par ABLV Bank likvidatoru, tostarp, nodrošinot gandrīz 3,7 tūkstošu kredītu pieteikumu pieņemšanas procesu.

Ringolds Balodis ir juridisko zinātņu doktors, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesors, specializējas uz valsts un konstitucionālā likuma. Lauma Bērziņa ir zvērināta advokāte, kura nodarbojas ar privātpraksi, ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi komerclikuma un korporatīvo tiesību nozarē.

ABLV Bank - Sputnik Latvija
ABLV apsūdz ASV Finanšu ministriju apmelošanā un lūdz policijas iejaukšanos

Februārī ASV Finanšu ministrija apsūdzēja ABLV Bank — otru lielāko banku Latvijā, lielāko neatkarīgo privātbanku valstī, par naudas atmazgāšanu, par transakcijām ar Ziemeļkoreju, un ierēdņu uzpirkšanu. Neskatoties uz to, ka bankā apsūdzības nosauca par "neredzētu apmelošanu", ABLV bija spiesta uzsākt pašlikvidācijas procesu.

Eiropas Centrālā Banka (ECB) pieņēma lēmumu neglābt banku un uzsākt tā likvidācijas procesu. FKTK, pildot ECB instrukcijas, kopš 19. februāra ieviesa ierobežojumus maksājumu operācijām ABLV Bank, savukārt naktī uz 24. februāri, ņemot vērā to, ka ECB nelika atcelt bankai noteiktos ierobežojumus, pieņēma lēmumu par noguldījumu nepieejamību, lai nodrošinātu garantēto atlīdzinājumu izmaksāšanu bankas klientiem.

2018. gada 12. jūnijā FKTK atļāva ABLV Bank veikt kontrolētu pašlikvidācijas procesu.

Ziņu lente
0