Kā aizritēja tradicionālās "dzelteno vestu" akcijas Parīzē

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasАкция протеста автомобилистов "жёлтые жилеты" в Брюсселе
Акция протеста автомобилистов жёлтые жилеты в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar valdības iekšpolitiku un ārpolitiku neapmierināto franču protesti no jauna pārpludināja Parīzi. Policija bija spiesta izmantot pret viņiem pieejamos speciālos līdzekļus.

RĪGA, 23. decembris — Sputnik. Sestdien, 22. decembrī "dzelteno vestu" protesta akciju laikā Francijas galvaspilsētā policija aizturējusi vairāk nekā 140 cilvēkus. Viņu vidū 16 tika arestēti. Sputnik France informēja, ka sestdien aktīvās akcijās Parīzē piedalījās vairāki tūkstoši valsts iedzīvotāju. Visā valstī protestos piedalījās 24 tūkstoši demonstrantu, informēja Sputnik Igaunija.

"Dzelteno vestu" kustības dalībnieku grupa pulcējās sestdien priekšpusdienā Monmartrā. Demonstranti nesa plakātus, dažiem uz vestēm bija prasība Francijas prezidentam Emanuelam Makronam atkāpties no amata.

Pēc policijas prefektūras prasības tika slēgtas vairākas metro stacijas Elizejas laukos. Visā Francijā kārtību sargāja 4100 tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, Parīzē – 1230.

Valdība cenšas atrast kompromisu

Iepriekš jau vēstīts, ka "dzeltenās vestes", kas nepiekrīt valdības policijai, ir sašutuši par degvielas cenu pieaugumu un iedzīvotāju pirtspējas samazināšanos, sāka iznākt ielās visā Francijā 17. novembrī. Viņu sākotnējā prasība bija degvielas cenu samazināšānās un pirktspējas pieaugums, vēlāk prasību saraksts paplašinājās.

Акция протеста автомобилистов желтые жилеты в Париже - Sputnik Latvija
Viedoklis
Izejamo dienu protesti: Francija nav sapratusi, kas notiek

Atbildot uz "dzelteno vestu" protestiem, Francijas valdība paziņoja, ka veiks vairākus pasākumus, lai situāciju noregulētu. Iepriekš valsts parlaments pieņēma likumu par ekonomiskajiem un sociālajiem ārkartas pasākumiem.

Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja, ka valdība saprot tautas bažas, taču kursu nemainīs. Viņš informēja par plāniem palielināt izdevumus atjaunojamajiem enerģijas avotiem un atomenerģijas rpoporcijas samazināšanu enerģētikā par 50% līdz 2035. gadam.

Ziņu lente
0