Čekušins: mēs nevēlamies audzināt bērnus baiļu atmosfērā

© Sputnik / Sergey MelkonovКонстантин Чекушин
Константин Чекушин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīnūžu vidusskolas direktora Denisa Kļukina atbalstam publicēta vecāku atklātā vēstule – lai novērstu pedagoga iespējamo aizturēšanu vai arestu.

RĪGA, 18. decembris — Sputnik. Drošības policija (DP) pievērš uzmanību katram, kas nepiekrīt vidējās izglītības pārejai pie latviešu mācību valodas, intervijā radio Baltkom pastāstīja Latvijas krievu mācību valodas asociācijas pārstāvis Konstantīns Čekušins.

Учебники на русском и латышском языках - Sputnik Latvija
Vienīgā izeja – braukt prom: reforma nožņaugusi izglītību Latvijā

Viņš parakstīja vecāku atklāto vēstuli Rīnūžu vidusskolas direktora Denisa Kļukina atbalstam, pret kuru Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs, Nacionālās apvienības loceklis Jānis Iesalnieks vērsies DP.

K.Čekušins pastāstīja, ka atklātās vēstules publikāciju ierosinājis portāla Meeting.lv vadītājs Armens Halatjans.

"Ideja radās kolektīvi, to ierosināja Armens Halatjans. Visu nedēļas nogali labojām, lai vēstule skanētu adekvāti, šodien sākām izplatīt. Sabiedrībā aug spriedze reformu jautājumā, notiek pretrunīgas lietas, DP izdara spiedienu pret visiem, kuri iebilst pret reformu. DP viņus pataisa par kaut kādu piekto kolonnu. Tas satrauc, jo mūsu valsts pārvēršas par totalitātu valsti. Mēs nevēlamies audzināt savus bērnus baiļu atmosfērā," – konstatēja Čekušins.

Viņš norādīja, ka vēstule publicēta, lai novērstu D.Kļukina iespējamo aizturēšanu vai arestu.

"Mēs ceram, ka vēstule izplatīsies tīmeklī un to atbalstīs. Mēs ieraudzīsim, ka tādu cilvēku ir daudz. Tālāk domāsim, kā rīkoties, taču ceram, ka nenodzīvosim līdz brīdim, kad direktoru mēģinās arestēt un aizturēt. Tāpēc mēs uzrakstījām vēstuli, lai to nebūtu iespējams uzskatīt par normālu situāciju. Gribējām, lai to publicētu presē, jo vēstule paredzēta sabiedrībai," – norādīja Čekušins.

В школьном кабинете - Sputnik Latvija
Braucam prom: vecāki nav gatavi latviskot bērnus

Intervija ar Kļukinu bija publicēta vietne Re:Baltica Latvijas "krievu skolu" problēmām veltītā trīs gadus ilgā pētījuma ietvaros. Kļukins vada "krievu skolu" Vecmīlgrāvī, taču žurnāliste apsprieda ar viņu ne tikai bērnu apmācības problēmas, bet arī attieksmi pret krievvalodīgajiem Latvijā.

Cita starpā D.Kļukins pastāstīja, ka "puse no Nacionālās apvienības (NA), varu atrast kādus rakstus, mudinājuši fiziski iznīcināt krievus Latvijā," un pieminēja Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru Jāni Iesalnieku.

Ziņu lente
0