Krievijas skeletoniste pastāstīja par Pasaules kausa posmu Siguldā

© Sputnik / Нина Зотина / Pāriet pie mediju bankasЕлена Никитина на контрольной тренировке сборной России по скелетону в Сочи.
Елена Никитина на контрольной тренировке сборной России по скелетону в Сочи. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jeļena Ņikitina izcīnīja uzvaru Pasaules kausa skeletonā pirmajā posmā Siguldā.

RĪGA, 11. decembris – Sputnik. Krievijas skeletoniste Jeļena Ņikitina paziņoja RIA Novosti, ka viņas uzvaru atnesušie mēģinājumi Pasaules kausa posmā Siguldā bijuši sliktāki, nekā treniņos, sportistei palīdzējusi braucienu pieredze Latvijas trasē, kura apgūta iepriekšējos gados.

Svētdien Ņikitina kļuva par Pasaules kausa pirmā posma uzvarētāju, kurš notika Siguldā. Pirms olimpiskās trases būvniecības Sočos Krievijas skeletonisti un bobslejisti visbiežāk aizvadīja treniņbraucienus Latvijas kamaniņu trasē.

"Palīdzēja pieredze. Pārdzīvojām, jo ilgus gadus neesam bijuši Siguldā. Taču atbraucām uz Latviju, un jau pirmajā braucienā sāka veikties, it kā nemaz nebūtu šķīrusies no trases uz septiņiem gadiem. Esmu gandarīta par visu, tikai sacensībās laikam gan nobrauciens bija pats sliktākais, jo visās treniņu dienās braucu labāk," - pastāstīja Ņikitina.

Nākošajā Pasaules kausa posmā, kurš notiks Vinterbergā, Vācijā, Ņikitina uzstāsies kā kopējās ieskaites līdere. Pagājušajā sezonā Ņikitina arī iznāca pirmajā vietā reitingā, taču tā arī nespēja uzstāties šajā statusā īslaicīgas atstādināšanas dēļ pēc Starptautiskās olimpiskās komitejas lēmuma atņemt viņai 2014. gada Soču Spēļu bronzu. Vēlāk Sporta arbitrāžas tiesa atcēla šo lēmumu.

"Forši būt kopējās ieskaites līderei. Būs feini uzstāties līdera dzeltenajā t-kreklā – man tā būs pirmā reize. Būs interesanti! Centīšos turēt marku!" - paziņoja Ņikitina.

Олимпиада 2014. Бобслей. Мужчины. Четверки. Первый день - Sputnik Latvija
IBSF atjaunoja atstādināto Krievijas skeletonistu un bobslejistu tiesības

Iepriekš Krievijas Bobsleja federācijas vadītājs Aleksandrs Zubkovs paziņoja, ka krievu sportistiem trases saimnieku vainas dēļ nākas saskarties ar grūtībām, gatavojoties startam.

​"Jā, zināmas grūtības bija, jo mūsu sportistiem neļauj šajā trasē trenēties," - pastāstīja Zubkovs.

Viņš pauda pārliecību, ka lēmumu nepielaist Krievijas sportistus treniņiem pieņēmis trases direktors Dainis Dukurs, skeletonistu Martina un Tomasa Dukuru tēvs.

"Mūsu "draugs" mūs nelaiž. Vienkārši saka: "Nē, Krievijas izlases te nebūs. Nolēmu un viss." Ir noteikumi, kuri paredz: viņš pieņem lēmumu kā trases direktors. Taču rezultāti liecina, ka mūs tas netraucē, bet viņi atkal ir zaudējuši sacensībās pašu mājās," - atzīmēja KBF vadītājs.

Ziņu lente
0