Zubkovs: Dainis Dukurs neļauj Krievijas sportistiem trenēties Siguldā

© фото из личного архиваПрезидент Федерации бобслея России Александр Зубков
Президент Федерации бобслея России Александр Зубков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" direktors Dainis Dukurs pieņēmis lēmumu neatļaut Krievijas skeletonistiem trenēties trasē pirms Pasaules kausa posma, informēja Krievijas Bobsleja federācijas vadītājs Aleksandrs Zubkovs.

RĪGA, 10. decembris – Sputnik. Krievijas skeletonisti izcīna uzvaras Pasaules kausa posmā Latvijā, neskatoties uz grūtībām, ar ko trases saimnieku vainas dēļ nākas saskarties, gatavojoties startam, intervijā RIA Novosti pastāstīja Krievijas Bobsleja federācijas vadītājs Aleksandrs Zubkovs.

Sestien Krievijas sportists Ņikita Tregubovs izcīnīja uzvaru Pasaules kausa skeletonā pirmajā posmā Siguldā, bet svētdien līdera vietu ieņēma sportiste Jeļena Ņikitina.

"Sportisti arī iepriekš ne vienu reizi vien ir apstiprinājuši savu statusu. Iepriekšējo, olimpisko sezonu Tregubovs noslēdza lieliski, izcīnīja medaļu valstij. Jaunās sezonas sākumā viņš apliecināja, ka cīnīsies tālāk un aizstāvēs savas pozīcijas, atnesīs Pasaules kausa medaļas un gatavosies galvenajam startam – pasaules čempionātam. Jā, zināmas grūtības bija, jo mūsu sportistiem neļauj šajā trasē trenēties," – A.Zubkovs pastāstīja pa tālruni.

"Viņi atbrauca, pēc saraksta izpildīja sešus (oficiālos treniņu – red.) braucienus un izgāja sacensībās. Viņi pierādīja, ka, neatkarīgi no tā, kas notiek pret Krievijas izlasi, viņi iziet un uzvar, un tas apliecina – sportisti ir gatavi cīņai," – uzsvēra A.Zubkovs.

Viņš pauda pārliecību, ka lēmumu nepielaist Krievijas sportistus treniņiem pieņēmis trases direktors Dainis Dukurs, skeletonistu Martina un Tomasa Dukuru tēvs.

"Mūsu "draugs" mūs nelaiž. Vienkārši saka: "Nē, Krievijas izlases te nebūs. Nolēmu un viss." Ir noteikumi, kuri paredz: viņš pieņem lēmumu kā trases direktors. Taču rezultāti liecina, ka mūs tas netraucē, bet viņi atkal ir zaudējuši sacensībās pašu mājās," – atzīmēja KBF vadītājs.

D.Dukurs vairākkārt paudis neapmierinātību ar to, ka SOK diskvalificētais A.Zubkovs vada KF Bobsleja federāciju un piedalās Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas darbā. Skeletonists Ņikita Tregubovs, kurš apsteidza brāļus Dukurus Olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā, stāstīja, ka sportisti viņu apsveikuši ar uzvaru, bet viņu tēvs pat nav sasveicinājies.

Ziņu lente
0