IBSF atjaunoja atstādināto Krievijas skeletonistu un bobslejistu tiesības

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasОлимпиада 2014. Бобслей. Мужчины. Четверки. Первый день
Олимпиада 2014. Бобслей. Мужчины. Четверки. Первый день - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija uzsver, ka šāds lēmums pieņemts līdz brīdim, kamēr SOK darba komisija nesniegs būtiskākus pierādījumus sakarā ar Krievijas sportistiem.

RĪGA, 2. decembris – Sputnik. Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) darba grupa vakar Minhenē atcēla lēmumu par Krievijas bobslejistu un skeletonistu īslaicīgo atstādināšanu, ko Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) atstādināja no dalības Olimpiskajās spēlēs, un anulēja viņu rezultātus Sočos 2014.

Анатолий Крейпанс, спортивный обозреватель - Sputnik Latvija
Anatolijs Kreipāns: neticu nevienam Zubkova vārdam

Īslaicīga atstādināšana no sacensībām atcelta skeletonistiem Aleksandram Tretjakovam, Jeļenai Ņikitinai, Olgai Potiļicinai, Marijai Orlovai un Sergejam Čudinovam, kā arī bobslejistiem Aleksandram Kasjanovam, Aleksejam Puškarevam, Aleksandram Zubkovam un Ilviram Huzinam.

Diskvalifikācijas dēļ skeletonistiem Aleksandram Tretjakovam un Jeļenai Ņikitinai ne tikai atņēma olimpiskās medaļas (zelts un bronza attiecīgi), bet liedza piedalīties Pasaules kausa 2017/2018 trešajā posmā Kanādas Vistlerā. Kā rezultātā abi sportisti nespēja iegūt svarīgus reitinga punktus, savukārt Ņikitina zaudēja līderpozīciju PK kopējā apskatā.

Bobslejisti uzzināja par diskvalifikāciju mazliet vēlāk, Kasjanova četrinieka ekipāža pat paguva uzvarēt Kanādas posmā. Taču pēc tam tik un tā atnāca ziņa no SOK (Denisa Osvalda vadītās komisijas vainu apstiprinošais lēmums), saskaņā ar kuru tika diskvalificēti visi vadošie Krievijas bobslejisti kopā ar esošo Krievijas Bobsleja federācijas prezidentu Aleksandru Zubkovu.

IBSF uzreiz piefiksēja to un atstādināja sportistus no visām tās sacensībām, kā arī aizliedza Zubkovam un Čudinovam (pašreizējais Krievijas skeletona izlases treneris) pat atrasties starptautiskajās sacensībās.

Bobslejs. Aleksandrs Kasjanovs un Aleksejs Puškarovs - Sputnik Latvija
Latvijas bobsleja izlases treneris atvainojies par līdzjutēju uzvedību

Pēc tam Ņikitina, Tretjakovs, Kasjanovs, Puškarevs un Huzins vērsās pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina ar lūgumu "tikt skaidrībā" ar viņu atstādināšanu.

Un vakar IBSF atcēla īslaicīgo Krievijas bobslejistu un skeletonistu atstādināšanu no sacensībām. Tas nozīmē, ka viņi drīkst piedalīties nākamajā Pasaules kausa 2017/2018 posmā, kurš notiks Vinterbergā, Vācijā, no 8. līdz 10. decembrim.

Taču, IBSF uzsver, ka šāds lēmums pieņemts līdz brīdim, kamēr SOK darba komisija nesniegs būtiskākus pierādījumus sakarā ar Krievijas sportistiem.

"Gaidot motivētu SOK lēmumu un saskaņā ar tā agrāko lēmumu no 2017. gada 6. janvāra, IBSF grupa nonāca pie secinājuma, ka līdz šim nav pietiekamu pierādījumu par augstākminēto sportistu un amatpersonu, kuri attaisnotu viņu īslaicīgo atstādināšanu no sacensībām tieši tagad. Grupa aicina SOK sniegt IBSF lēmuma pamatojumus pēc iespējas drīzāk, lai pārskatītu atsevišķu sportistu un oficiālo amatpersonu pozīciju," — teiks IBSF paziņojumā.

Ziņu lente
0