Latvijas Saeima noraidījusi ANO paktu par migrāciju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ANO drošas, sakārtotas un likumīgas migrācijas paktā jau atteikušās piedalīties Bulgārija, ASV, Austrija, Ungārija, Austrālija, Slovākija, Čehija, Horvātija, Izraēla, Polija un Šveice.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik. Saeima apstiprinājusi deputātu grupas iesniegto rezolūcijas projektu par Latvijas nepievienošanos Apvienoto Nāciju Organizācijas starptautiskajam līgumam par drošu, sakārtotu un likumīgu migrāciju, vēsta LSM.lv.

Ar 43 balsīm "par" un 31 balsi "pret" Saeima atbalstīja Nacionālās apvienības, Armanda Krauzes (ZZS) un neatkarīgās deputātes ierosinājumu atteikties no dalības ANO migrācijas paktā.

Rezolūcijas projektā, ko deputātu grupa iesniedza Saeimā, teikts, ka ANO piedāvātais dokuments varētu neatbilst Latvijas likumdošanai.

Eiropas un Atlantijas valstis saskaras ar masveida nekontrolējamu migrāciju, atzīmēts rezolūcijas projektā. Lai apturētu šo vilni, nepieciešama Eiropas Savienības ūdens un sauszemes robežu efektīva kontrole. Imigrācijas ietekmē pakts radītu draudus drošībai, ekonomikai, valsts un sabiedrības identitātei, ir pārliecināti iniciatīvas autori.

Первое заседание Сейма 13-го созыва - Sputnik Latvija
Pirmā šķelšanās Saeimā: Latvijā ienācis ANO pakts par migrāciju

Iepriekš valdība izskatīja Migrācijas paktu, taču ieteica Saeimai pieņemt galīgo lēmumu šajā jautājumā.

Patlaban ANO drošas, sakārtotas un likumīgas migrācijas paktā jau atteikušās piedalīties Bulgārija, ASV, Austrija, Ungārija, Austrālija, Slovākija, Čehija, Horvātija, Izraēla, Polija un Šveice. Igaunijā pakts tika pieņemts, taču pirms tam gandrīz noveda pie valdības demisijas. Paktu atbalstījusi arī Lietuva, taču arī tur pret to iebilda konservatori valsts Seimā.

Ziņu lente
0