Politika

Gobzems izbeidz pārrunas ar "Attīstībai/Par!"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gobzems pārmet "Attītībai/Par!" aizkulišu pārrunas ar "Jauno Vienotību" un mēģinājumus pārpirkt citu partiju balsis.

RĪGA, 4. decembris – Sputnik. KPV LV partijas premjerministra amata kandidāts Aldis Gobzems pieņēmis lēmumu izbeigt pārrunas par valdības veidošanu ar partiju apvienību "Attīstībai/Par!".

Pirmdien, 3. decembrī, notika sestā konsultācija partiju starpā, kura neieviesa pietiekami lielu skaidrību Ministru Kabineta potenciālajā sastāvā. Gobzems pauda pārliecību, ka šonedēļ spēs izveidot valdību, taču neoficiālās sarunās politiķi izvērtēja viņa iespējas skeptiski un pieļāva atsevišķu dalībnieku izstāšanos no pārrunām.

Savā Facebook lapā Gobzems pārmeta "Attīstībai/Par!" to, ka jau no paša sākuma partijai "ir bijusi vēlme spēlēt tikai Edgaram Jaunupam un tā sponsoriem saprotamu spēli".

"Neviena konstruktīva priekšlikuma, meli tv kameru priekšā, gļēvulīgi smaidi, drosmes trūkums runāt sejā un aizmuguriski kuluāru piedāvājumi vēl vakar vakarā ar mēģinājumiem izveidot Attīstībai/Par, JKP, Jaunās Vienotības un Nacionālās apvienības valdību ar Krišjāni Kariņu priekšgalā un centieniem trūkstošās balsis piepirkt no citām partijām," - uzskatīja Gobzems, paužot cerību, ka partijas nepiekritīs "šādiem netīriem kuluāru piedāvājumiem".

Gobzems paziņoja, ka šajā Saeimā neredz iespēju sadarboties ar "Attīstībai/Par!", "kamēr tās deputāti ir tikai marionetes Edgara Jaunupa kuluāru interesēs".

Алдис Гобземс дает депутатскую присягу в Сейме - Sputnik Latvija
Politika
Gobzems: valdība jāveido ar smaidu

"Ir acīmredzami, ka Attīstībai/Par nav ieinteresēta medikamentu cenu samazināšanā, OIK atcelšanā, azartspēļu ierobežošanā. Ir acīmredzami, ka minētā partija dara visu, lai nenonāktu līdz lēmumiem, jo tai pie sarunu galda viss ir tikai slikti, bet konkrētu risinājumu vai piedāvājumu apzināti nav. Vienlaikus pateicos pārējām politiskajām partijām par konstruktīvu spēju paciest šo Attīstībai/Par destruktīvo rīcību un pēc būtības spēt diskutēt par problēmjautājumiem," - uzrakstīja Gobzems.

Iepriekš "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts paziņoja, ka apvienība veiks iekšējo aptauju un noskaidros, vai šī politiskā spēka locekļi ir gatavi strādāt Gobzema valdībā, vēsta Mixnews.lv.

Pavļuts paskaidroja, ka viņa partijas biedriem sakrājies daudz jautājumu par premjerministra amata kandidāta profesionālo reputāciju, vai viņš saņems pielaidi valsts noslēpumam, kā arī pret valdības veidošanas pārrunu ātrumu un progresa trūkumu tajās.

Ziņu lente
0