Politika

Gobzems: valdība jāveido ar smaidu

© Foto: Ieva Ābele, SaeimaАлдис Гобземс дает депутатскую присягу в Сейме
Алдис Гобземс дает депутатскую присягу в Сейме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjerministra kandidāts Aldis Gobzems solīja izmantot visu viņam atvēlēto laiku, lai izveidotu rīcībspējīgu valdību.

RĪGA, 4. decembris – Sputnik. Premjerministra amata kandidāts Aldis Gobzems (KPV LV) atbildēja uz žurnālistu jautājumiem pēc sestās partiju tikšanās, kura atkal neieviesa skaidrību valdības veidošanas procesā, raksta Jauns.lv.

Prezidenta nozīmētais termiņš beidzas 10. decembrī, un Gobzems ir pārliecināts, ka paspēs pabeigt pārrunas ar partijām līdz šim datumam.

"Valdība Latvijā būs. Nesteidziniet mūs, ļaujiet ieturēt ritmu," - pateica Gobzems.

Viņš piebilda, ka izmantos visu viņam atveltīto laiku, lai izveidotu rīcībspējīgu valdību.

"Valdība jāveido ar smaidu, ar baudu, nevis ar drūmām sejām un drūmiem paziņojumiem," - pateica viņš.

Vakardienas tikšanās laikā partijas apsprieda koalīcijas partiju sadarbības memorandu. Šodien un rīt partijas runās par konkrētām reformām – administratīvi-teritoriālo, obligātā iepirkuma komponentes (OIK), veselības aprūpes, kā arī apspriedīs valdības deklarāciju un atbildības sadalīšanu.

Gobzems ir pārliecināts, ka iegūs pielaidi valsts noslēpumam. Tas apstāklis, ka šīs pielaides joprojām nav un nevar būt tuvākā pusgada laikā, izraisa bažas viņa potenciālajiem koalīcijas partneriem.

"Ir visai dīvaini Gobzemu uzskatīt par valsts nodevēju situācijā, kad Gobzems līdz pat Saeimas vēlēšanām ir bijis saistīts ar pārstāvību stratēģiskiem, valstiskiem uzņēmumiem," - pateica viņš.

Ziņu lente
0