Vēl nav premjers, vairs nav advokāts: Gobzems sodīts par Bunkus aizvainošanu

Суд, правосудие
Суд, правосудие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nav zināms, vai Aldim Gobzemam izdosies izveidot valdību un kļūt par premjerministru, taču advokāta statuss viņam atņemts.

RĪGA, 29. novembris — Sputnik. Latvijas zvērinātu advokātu padome atbalstījusi premjerministra postenim izvirzītā Alda Gobzema (KPV LV) izslēgšanu no advokatūras, vēsta Mixnews.lv.

Padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs apstiprināja, ka Gobzema izslēgšana saistīta ar disciplinārlietu komisijas lēmumu.

Алдис Гобземс дает депутатскую присягу в Сейме - Sputnik Latvija
Gobzems: mēs netraucējām JKP, lai tagad netraucē mums

Zvērinātu advokātu padome ierosinājusi veselas divas disciplinātlietas pret Gobzemu. Viena no tām ierosināta augusta beigās pēc Mārtiņa Bunkus ģimenes, advokāta Romualda Vonsoviča un citu cilvēku iesniegumiem. Otrā disciplinārlieta pret Gobzemu tika ierosināta pēc ārstes Indras Štelmanes iesnieguma. Neoficiāla informācija liecina, ka lēmums pieņemts sakarā ar Gobzema izteikumiem, kas veltīti Mārtiņam Bunkum.

LZAP lēmums pieņemts Gobzema prombūtnē. Pie tam, Rozenbergs informēja, padomes sēde jau divas reizes atlikta, lai Gobzems varētu ierasties un sniegt savus paskaidrojumus. Pirmo reizi viņš attaisnojās, ka viņam ieplānota tikšanās ar vēlētājiem Latgalē, otro reizi paskaidroja, ka atrodas atvaļinājumā un atkal nevar ierasties. Lēmums par izslēgšanu no advokatūras ir stingrākais sods, ko var piespriest LZAP.

Maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus tika nošauts 30. maijā netālu no Brāļu kapiem Rīgā. Medijos Bunkus minēts sakarā ar Trasta komercbankas likvidācijas procesu. Viņa slepkavība, ko policija uzskata par pasūtījumu, vēl joprojām nav atklāta.

Priekšvēlēšanas kampaņas gaitā Gobzems vairākkārt apsūdzēja virkni bijušo un tagadējo politiķu par dalību Bunkus korupcijas shēmās un dēvēja viņus par "mafiju".

Ziņu lente
0