Čehu kompānija iesniegusi sūdzību pret "Pasažieru vilciens" elektrovilcienu iepirkumu

© Wikipedia / Jānis VilniņšЭлектропоезд ER2-1300 на станции Елгава
Электропоезд ER2-1300 на станции Елгава - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš kļuva zināms, ka Latvija iegādāsies spāņu elektrovilcienus.

RĪGA, 4. decembris – Sputnik. Čehu kompānija Škoda Vagonka vērsusies Iepirkumu uzraudzības birojā ar iesniegumu par pārkāpumiem "Pasažieru vilciens" organizētā elektrovilcienu iegādes tendera pārrunu procedūrā, vēsta Rus.lsm.lv.

Двухэтажный поезд - Sputnik Latvija
Uz Daugavpili un Rēzekni varēs aizbraukt ar divstāvu vilcienu

Saskaņā ar Škoda Vagonka biznesa attīstības direktora Romāna Sorkina paziņojumu, kompānija bijusi pārsteigta ar "Pasažieru vilciens" lēmumu, jo līguma gadījumā ar Talgo kopējās vilcienu izmaksas būs par 10 miljoniem eiro lielākas. Čehu firma apgalvo, ka tās piedāvājums bija finansiāli izdevīgāks: izmaksas uz vienu sēdvietu gadā sastāda 893,59 eiro.

Kā paziņoja Sorkins, nākamais piedāvājums bija vairāk nekā par 4% dārgāks, un kompānijai ir pamats uzskatīt, ka trīs mēnešu laikā tās piedāvājums tika "apzināti padarīts dārgāks" citas aprēķinu metodikas un to korekcijas dēļ.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka "Pasažieru vilciens" iegādāsies jaunus elektrovilcienus no spāņu kompānijas Talgo. Tai jāpārdod Latvijai 32 pasažieru elektrovilcieni par 225,303 miljoniem eiro. Līgumcenā iekļauta vilcienu, to uzturēšanai nepieciešamā aprīkojuma piegāde, rezerves daļu fonda piegāde pirmajiem pieciem gadiem, kā arī personāla apmācība.

Jaunie elektrovilcieni tiks piegādāti pakāpeniski, sākot ar 2020. gada beigām līdz 2023. gadam.

Электропоезд на станции Рига-пассажирская - Sputnik Latvija
Latvija samaksās vairāk nekā 200 miljonus eiro par elektrovilcieniem no Spānijas

"Pasažieru vilciena" izsludinātajā elektrovilcienu iepirkumā pieteicās četri pretendenti - Spānijas "Talgo", Šveices kompānijas "Stadler" Polijas meitasuzņēmums, Spānijas kompānija "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A." (CAF) un Čehijas uzņēmums "Škoda vagonka a.s.". Piedāvājumi vērtēti, ņemot vērā vilcienu paredzamās ekspluatācijas izmaksas ilgtermiņā visā vilcienu ekspluatācijas laikā jeb 35 gados.

Grigulis paskaidroja, ka starp pretendentiem izraudzīts uzņēmums Talgo, jo tas konkursam iesniedzis izdevīgāko piedāvājumu, ņemot vērā domājamos vilcienu ekspluatācijas izdevumus noteiktajā periodā.

Līdz 2024. gadam "Pasažieru vilciens" ieguldīs jaunu elektrovilcienu, to aprīkojuma un rezerves daļu fonda iegādē līdz 259 miljoniem eiro no valsts budžeta – šādu iniciatīvu atbalstīja aizejošā valdība. Nauda tiks novirzīta jaunu vilcienu sastāvu, detaļu un apkalpošanas iekārtu iegādei, kā arī depo celtniecībai.

Ziņu lente
0