Uz Daugavpili un Rēzekni varēs aizbraukt ar divstāvu vilcienu

© Foto : pixabayДвухэтажный поезд
Двухэтажный поезд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dīzeļvilcienus nomainīs mūsdienu elektriskie, kā tālsatiksmes, tā arī piepilsētas; pirmie vilcienu sastāvi tiks palaisti maršrutā Rīga-Krustpils-Daugavpils/Rēzekne.

RĪGA, 15.jūnijs – Sputnik. Kā prognozē AS Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns, līdz 2024.gadam no galvaspilsētas uz Daugavpili un Rēzekni varēs aizbraukt ar mūsdienīgiem elektriskajiem tālsatiksmes divstāvu vilcieniem.

Viens no jaunā konkursa par jauno vilcienu iegādi pasludināšanas aizkavēšanās iemesliem ir dzelzceļu tīkla elektrifikācijas projekts, kuru pasludināja AS Latvijas dzelzceļš, raksta Baltnews.lv. Pirmie vilcienu sastāvi tiks palaisti maršrutā Rīga-Krustpils-Daugavpils/Rēzekne. Tādējādi esošā līnija Rīga-Aizkraukle vairs netiks izmantota.

"Mēs esam gatavi tam, ka kravu pārvadājumu plūsma palielināsies un tiks realizēts elektrifikācijas otrais etaps, un rīkosimies saskaņā ar to," — paziņoja Lubāns.

Tiek plānots sadalīt vilcienus uz piepilsētas, kuri tiks izmantoti tuvējos maršrutos Aizkraukles, Tukuma, Jelgavas virzienos, un uz tālsatiksmes vilcieniem. Piepilsētas vilcieniem būs plašas durvis, lai pasažieri maksimāli ātri ieiet un iziet no vagoniem. Un pieturas būs katrus 2-3 kilometrus.

Par Kurzemes maršrutu atjaunošanu, visperspektīvākais (pēc līnijas elektrifikācijas) ir Ventspils maršruts. Tiek gaidāms, ka tas varētu būt komfortabls elektrovilciens-ekspresis.

Uz Liepāju pēc dzelzceļnieku plāniem brauks ūdeņraža lokomotīves, jeb lokomotīves ar uzlādējamu akumulatoru, kontakta līnijas šeit nebūšot.

Ziņu lente
0