Augs ekonomisko noziegumu apkarošanas efektivitāte Latvijā

© Pixabay / janeb13Korupcija
Korupcija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cīņai ar finanšu un ekonomiskajiem noziegumiem atvēlēs papildu līdzekļus – gandrīz pusotru miljonu eiro.

RĪGA, 29. oktobris — Sputnik. Latvijas Tieslietu ministrijas vadītāja preses sekretārs Andris Vitenburgs paziņojis, ka ekonomisko noziegumu apkarošanas efektivitātes celšanas mērķiem tiks piešķirti 1,4 miljoni eiro, vēsta portāls Grani.lv.

Līdzekļus plānots saņemt no "Noziedzīgi iegūtu līdzekļu konfiskācijas fonda".

Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Intervija
Jurkāns: kas zog miljardus un kāpēc Latvijai vajadzīgi "VDK maisi" un "Valodas draugs"

Nauda tiks sadalīta starp Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, prokuratūru un Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu. Līdzekļus saņems arī Finanšu, Iekšlietu, Labklājības un Tieslietu ministrijas.

Līdzekļus plānots iztērēt speciālās tehnikas un programmatūras iegādei, kā arī apmācību organizēšanai.

Projektu plānots īstenot gada laikā.

Noziedzīgi iegūtas mantas konfiskācijas izpildes likums stājās spēkā 2017. gada 1. augustā. Tas paredz, ka daļa valsts budžetā ieskaitīto konfiscēto noziedzīgi iegūto līdzekļu tiek pārskaitīta atsevišķai budžeta programmai finanšu un ekonomisko noziegumu apkarošanai nepieciešamo pasākumu īstenošanai un šajos noziegumos cietušo atbalstam.

ASV dolāri - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc Latvijā mīl žuļikus: kas ir "praktiskais latvietis"

Saskaņā ar valdības noteikto kārtību, Valsts kase trīs reizes gadā pārskaita fondā 50% no valsts budžetā ieskaitītajiem konfiscētajiem noziedzīgi iegūtajiem līdzekļiem, taču ne vairāk kā 2 milj. eiro.

Bijušais iekšlietu ministrs Jānis Ādamsons iepriekš norādīja, ka Latvija neprot cīnīties ar ekonomiskajiem noziegumiem. Viņš atgādināja, ka daudzi finanšu noziegumi vienkārši netiek izmeklēti kvalificētu policijas darbinieku trūkuma dēļ.

Tāpat Ādamsons uzskata, ka Latvijas politiķi šo situāciju mainīt nevēlas.

Ziņu lente
0