Par likumdošanu Latvijā: it kā nezodz, bet ātri kļūsti par miljonāru

© Sputnik / Михаил Кутузов / Pāriet pie mediju bankasДенежные купюры и монеты разных стран
Денежные купюры и монеты разных стран - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņas" partijas deputāts nosauca Latviju par "pusmafiozu valsti", kurā ir viss iespējams, un paskaidroja kāpēc.

RĪGA, 23. septembris – Sputnik. Bijušais Latvijas Iekšlietu ministrijas vadītājs, Saeimas "Saskaņas" partijas deputāts Jānis Ādamsons nosauca Latviju par "pusmafiozu valsti", kur notiek tādi brīnumi, kad "tu it kā nezodz, taču dažu mēnešu laikā kļūsti par miljonāru", vēsta RIA Novosti.

Par šādu metamorfožu iemeslu Ādamsons nosauca Latvijas likumdošanas sistēmu.

"Diemžēl esam izveidojušies kā pusmafioza valsts. Likumdošana tiek veidota tā, ka tu it kā nezodz, taču dažu mēnešu laikā kļūsti par miljonāru. Tas attiecas uz maksātnespējas tiesu izpildītājiem… Mūsu valstī viss ir iespējams," — pateica Ādamsons.

Iepriekš Ādamsons kritizēja Latviju par nemācēšanu tikt galā ar noziegumiem ekonomikas jomā. Viņš paziņoja, ka daudzi finanšu noziegumi vienkārši netiek izmeklēti kvalificētu kadru trūkuma policijā dēļ. Viņš salīdzināja valsti ar Krieviju un norādīja, ka tur, atšķirībā no Latvijas, nebaidās arestēt ierēdņus.

Turklāt Ādamsons apgalvoja, ka nekārtības ekonomikas jomā pilnībā apmierina Latvijas valdošo eliti. Turklāt pēc bijušā IeM vadītāja sacītā, augstākās amatpersonas Latvijā ir ieinteresētas, lai ekonomiskie noziegumi netiktu izmeklēti, jo daudzi no tiem paši ir iesaistīti nelabās izdarībās.

Пивной магазин - Sputnik Latvija
Eiropas Komisijas viceprezidents nosauca latviešus par nodokļu krāpniekiem

Finanšu noziegumi un krāpnieciskās shēmas Latvijā ir patiešām liela problēma. Šī gada augusta beigās Eiropas Padomes Naudas atmazgāšanas apkarošanas pasākumu izvērtēšanas ekspertu komiteja Moneyval ieviesa Latvijai pastiprinātas kontroles režīmu, jo valsts saņēmusi zemus vērtējumus virknē kritēriju šajā jomā. Pēc Moneyval speciālistu domām, Latvijas atbildīgās iestādes nespēja nodrošināt efektīvu naudas atmazgāšanas un terorisma finansēšanas atklāšanas sistēmu, tostarp, privātajā sektorā un uzraugošo iestāžu vidū.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola un Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja vietas izpildītāja Dace Pelēkā saskata problēmu tajā, ka Latvija nenovērtē līdz galam finanšu noziegumu nopietnību, savukārt Latvijas tiesu sistēmas sodi, ko parasti piemēro krāpniekiem un tiem, kas izvairās no nodokļu nomaksas, ir pārāk mīksti.

Ziņu lente
0