Nedzert pēc septiņiem un svētdienās: aicina "pievilkt skrūves" Rīgas iedzīvotājiem

CC0 / pixabay / Alkohols
Alkohols - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes departamenti piedāvā aizliegt alkohola tirdzniecību Latvijas galvaspilsētā pēc plkst.19:00 un svētdienās.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Labklājības departaments piedāvā pastiprināt alkohola tirdzniecības ierobežojumus Latvijas galvaspilsētā, lai samazinātu alkoholisko dzērienu patēriņu, ziņo Grani.lv.

Šie departamenti aicina aizliegt alkohola tirdzniecību Rīgā no plkst. 19.00 līdz plkst. 10.00, kā arī svētdienās. Un tas nav viss.

Молодые люди на улице - Sputnik Latvija
Zinātnieki izskaidrojuši, kādēļ pusaudžiem ir bīstami smēķēt un lietot alkoholu

Pašlaik, saskaņā ar Alkoholisko dzērienu aprites likumu, alkohola mazumtirdzniecība ir aizliegta no plkst. 22.00 līdz 8.00, izņemot tās vietas, kur alkohols tiek pārdots tikai izlejamā veidā un tiek nodrošināta to patērēšana uz vietas, kā arī beznodokļu tirdzniecības veikalos. Ierēdņi izdomāja veidu, kā cīnīties arī ar šīm iestādēm. Tiek piedāvāts palielināt vairākas reizes maksu par licenci tām kafejnīcām, kurās alkohols tiek pārdots naktī.

Priekšlikumi par alkohola tirdzniecības ierobežojumu pastiprināšanu jau nodoti izskatīšanai Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejai.

Iepriekš ziņots, ka saskaņā ar medicīnas žurnālā Lancet publicēto pētījumu Latvija ietilpst valstu desmitniekā ar visaugstāko mirstības līmeni alkohola lietošanas rezultātā.

Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Māris Pļaviņš intervijā Sputnik Latvija atzīmēja, ka alkoholisms ir sociāla problēma, ar kuru jācīnās sabiedrībai. Turklāt viņš skaidroja, ka šo slimību izraisa, tostarp arī Austrumeiropas tradīcija lietot stiprus dzērienus. Jo stiprāks ir alkohols, jo ātrāk sākas hroniskais alkoholisms.

Ziņu lente
0