Politika

Inkēns: nebūt ne visiem Latvijas politiķiem izdevies saraust bagātības

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasPortfelis ar dokumentiem
Portfelis ar dokumentiem - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā politika negarantē bagātību visiem, kuri ar to saistīti, uzskata politologs Edvīns Inkēns.

RĪGA, 30. septembris — Sputnik. Politiskais komentētājs Edvīns Inkēns ir pārliecināts: uz politikas rēķina Latvijā patiesi bagāti kļuvuši vien desmit cilvēki, vēsta Grani.lv.

Inkēns paskaidroja, ka politika cilvēkiem nebūt ne vienmēr automātiski nes bagātību vai turību. Politologs uzsvēra, ka politika nav bagātības garants: daži deputāti, aizejot no amata, kļūst nevienam nevajadzīgi.

ASV dolāri - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc Latvijā mīl žuļikus: kas ir "praktiskais latvietis"

"Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") nekad nav slēpis, ka viņš netaisās aiziet no politikas. Droši vien politika savā ziņā ir viņa dzīves piepildījums. Andrim Šķēlem darbošanās politikā vairāk ir saistīta ar naudas iegūšanu. Viņš ir ļoti pragmatisks. Šķēle finansē politiķus tik tālu, cik tas ir finansiāli izdevīgi viņam, viņa ģimenei, viņa uzņēmumiem jaunu labumu iegūšanai," — pastāstīja Inkēns.

Attiecībā uz uzņēmēju un bijušo deputātu Aināru Šleseru politologs norādīja, ka viņam, gluži kā Lembergam, politiskā darbība ir apstiprinājums tam, ka viņš ir svarīga persona.

Kļūt bagātam Latvijā

Iepriekš bijušais Latvijas Iekšlietu ministrijas vadītājs, Saeimas deputāts no "Saskaņas" partijas Jānis Ādamsons nosauca valsti par "pusmafiozu valsti", kurā notiek tādi brīnumi, kad "tu it kā nezodz, taču dažu mēnešu laikā kļūsti par miljonāru".

Ādamsons ir pārliecināts, ka tādas metamorfozes ir saistītas ar Latvijas likumdošanas sistēmu.

Paši latvieši, saskaņā ar SKDS aptaujas rezultātiem, pērn uzskatīja, ka godīgā ceļā Latvijā kļūt turīgam nav iespējams.

Vērts norādīt, ka pirmās vietas Latvijas bagātāko cilvēku sarakstā 2017. gadā ieņēmuši baņķieri. Saraksta augšgalā atradās tagad bēdīgi slavenās ABLV Bank līdzīpašnieki Oļegs Fiļs un Ernests Bernis. Aiz ABLV Bank īpašniekiem sekoja trešais baņķieris — Leonīds Esterkins.

Ceturto vietu sarakstā ieņēma IT kompānijas "Mikrotīkls" līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš. Piektā vieta tikusi Rietumu bankas līdzīpašniekam Arkādijam Suharenko.

Tāpat pirmajā desmitniekā iekļuva Justs Nikolajs Karlsons, jau viņsaulē aizgājušais Valērijs Maligins, Jānis Zuzāns, Argods Lūsiņš un Mārcis Martinsons.    

Ziņu lente
0