Baiba Rubesa pamet projektu Rail Baltica

© Rail BalticaBaiba Rubesa
Baiba Rubesa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Projekta Rail Baltica akcionāri vairs nevēlas redzēt Baltijas valstu pārstāvi par projekta īstenošanu atbildīgā uzņēmuma vadībā.

RĪGA, 28. septembris — Sputnik. Uzņēmuma RB Rail izpilddirektore un valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa iesniegusi atlūgumu, vēsta LSM.lv.

RB Rail — kopuzņēmums, atbildīgs par projekta Rail Baltica īstenošanu Baltijas valstīs. Rubesa bija iecelta valdes priekšsēdētāja amatā 2015. gadā, viņas pilnvaru termiņš beidzas 2018. gada oktobrī.

Визуализация проекта Rail Baltica - Sputnik Latvija
Eiropas Komisija piešķīrusi Latvijai nepilnus 7 miljonus eiro jaunam dzelzceļam

Šī gada februārī RB Rail akcionāri no Igaunijas un Lietuvas pauda neapmierinātību ar Rubesas darbu, taču Latvijas puses akcionāru pārstāvis, ''Rail Baltica'' projekta attīstītāja "Eiropas Dzelzceļa līnijas" (EDzL) vadītājs Andris Linužs balsojumā atturējās un Rubesa palika savā postenī.

"Ko lai dara, ja vadītāja pieķērusies krēslam," — toreiz situāciju komentēja Lietuvas komunikāciju un transporta ministrs Rokass Masiulis.

RB Rail novērotāju padomes priekšsēdētāja un Rail Baltic Estonia ģenerāldirektore Rija Sillave iepriekš ziņoja aģentūrai BNS, ka vadītāja kandidāta meklējumus veiks personāla atlases kompānija Amrop, turklāt plānots izsludināt konkursu.

Neoficiāla informācija liecina, ka RB Rail akcionāri vēlētos, lai uzņēmuma jaunais vadītājs nāktu no Polijas vai Somijas, nevis Baltijas valstīm.    

Ziņu lente
0