Baiba Rubesa paliek RB Rail valdē

© Rail BalticaБайба Рубеса
Байба Рубеса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvai atkal nav izdevies atstādināt no amata savstarpējā uzņēmuma RB Rail priekšsēdētāju Baibu Rubesu.

RĪGA, 23. marts – Sputnik. Rail Baltica dzelzceļa projekta ieviešanas savstarpējā uzņēmuma RB Rail valde un tās priekšsēdētāja Baiba Rubesa turpinās darbu, vēsta Rus.db.lv.

Логотип Rail Baltica - Sputnik Latvija
Atlicis tikai vienoties: ES gatava piešķirt Baltijai miljardu Rail Baltica vajadzībām

Kā pēc RB Rail padomes sēdes paziņoja tā pārstāvji, padome likusi valdei uzlabot darbu un turpinās vērot to, kā tas notiks. Atsevišķi jautājums par Rubesas atstādināšanu netika izskatīts.

Lai izteiktu neuzticību RB Rail valdes priekšsēdētājai, par šo lēmumu bija jānobalso 4 no 6 novērotāju padomes locekļiem, taču vismaz vienam no viņiem ir jābūt no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Ja abi Latvijas pārstāvji balsos pret vai atturēsies, tad lēmums nevar tikt pieņemts. Lietuvas komunikāciju un transporta ministrs Rokas Masjulis iepriekš paziņoja, ka situācijā, kad akcionāru vairākumam nav uzticības, vadītājam ir jāatkāpjas no amata, vēsta Baltic Course.

Taču Masjulis uzsvēra, ka projekts un tā panākumi ir svarīgāki par vadītāju, tādēļ, neskatoties uz konfliktu, darbam ir jāturpinās.

"Svarīgi patiešām netērēt nevienu dienu strīdiem, nestrādājot. Darbam ir jāturpinās. Ko lai dara, ja vadītāja ir ieķērusies krēslā," — pateica Masjulis.

Februāra sākumā notikušajā AS RB Rail akcionāru sanāksmē Lietuvas un Igaunijas akcionāri nobalsoja par Rubesas atkāpšanos, savukārt Eiropas dzelzceļa līniju Latvijas akcionāru pārstāvis Andris Linužs balsojumā atturējās.

Ziņu lente
0