Politika

Amerika ir pārsteigta: izrādās, tie ir meli par Krievijas iejaukšanos

© Sputnik / Alexey FilippovGarāmgājēja pie ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas plakāta Ņujorkā
Garāmgājēja pie ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas plakāta Ņujorkā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bezgalīgie meli un apsūdzības par to, ka Krievija vainojama visos grēkos jau kļuvuši tik muļķīgi, ka pat paši amerikāņi aizvien biežāk grimst pārdomās: kaut kas nav kārtībā visā tajā rusofobijas lavīnā. Varbūt nu jau vajadzētu pārtraukt vainot spoguli?

RĪGA, 1. augusts — Sputnik. Tādu jautājumu uzdeva amerikāņu izdevums American Thinker, pūloties tikt skaidrībā ar jautājumu par "Krievijas iejaukšanos" ASV vēlēšanās un par FIB un Tieslietu ministrijas lomu šajā farsā, vēsta Sputnik Igaunija.

Pirmā daļa: krievi iejaukušies 2016. gada prezidenta vēlēšanās

Izdevums vaicā: vai kādam nešķiet dīvaini, ka FIB ne no šā, ne no tā apsūdzēja 12 Krievijas pilsoņus par datoru uzlaušanu, kurus demokrāti un Hilarija Klintone vienkārši atteicās nodot FIB aģentiem pārbaudei? Džeimss Komijs, nododot liecību Senāta izlūkošanas komitejā, teica: "Birojs pieprasīja tiešu piekļuvi Demokrātiskās nacionālās komitejas pasta serveriem un citām uzlauztajām iekārtām Krievijas uzbrukuma izmeklēšanas ietvaros, taču saņēma atteikumu."

Otrā daļa: kas krāpj Ameriku

Hilarija Klintone tieši vai netieši pavēlēja nodzēst visu informāciju savā datorā, visi viņas telefoni tika sasisti un iznīcināti.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Tramps nosauca apsūdzības par Krievijas "iejaukšanos" vēlēšanās par izdomājumu

IT speciālistu komanda datoru tīrīšanai izmantoja BleachBit — brīvas piekļuves programmatūru un paveica to tā, ka "pat Dievs nespētu tos nolasīt", pastāstīja viens no Dienvidkarolīnas pārstāvjiem. The Washington Free Beacon ziņoja, ka, pēc CNN apgalvojuma, Hilarijas Klintones kampaņas darbinieki ar āmuriem sadauzījuši telefonus. Izdevums Washington Examiner pastāstīja: Klintones apakšuzņēmējs izdzēsis elektroniskajā pastā visus tiesas aicinājumus un atteicies atbildēt uz FIB principiālo jautājumu par savas rīcības iemesliem.

Trešā daļa: principiāls jautājums

Viss šis tracis mudina uzdot galveno jautājumu: ja jau FIB nekad nav saņēmis piekļuvi demokrātu un Hilarijas Klintones datoriem vai moibilajiem tālruņiem, kā gan FIB identificējis 12 Krievijas pilsoņus un īsi pirms samita izvirzījis viņiem apsūdzības tīklu uzlaušanā?

Nenoliedzams fakts: lai apsūdzētu kādu datora uzlaušanā, šis dators ir vērīgi jāizpēta. Ja pierādījumu nav, plikas  apsūdzības nepadarīs to par patiesību. Amerikāņu tautai vajadzīgi fakti.

Ceturtā daļa: policisti atbalsta "sliktos puišus"

The Daily Caller informēja, ka FIB piekritis iznīcināt Šerilas Milzas (advokāte, cieši saistīta ar Hilarijas Klintos izmeklēšanu — red.) klēpjdatoru neaizskaramības apstākļu ietvaros. Taču ar datora iznīcināšanu saistītie FIB aģenti ir "izgaisuši". Fantastisks pavērsiens!

ASV Kongresa ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sazvērestības nav: ASV Kongress atklājis dokumentus par Krievijas "iejaukšanos" vēlēšanās

Par izmeklēšanas kārtību atbildīgie "labie zēni" neredz (vai nevēlas redzēt) to, kas notiek viņu deguna priekšā! Iznīcināti 33 000 vēstuļu (tiesas pavēstes)  elektroniskajā pastā, — un nekas nav noticis.

Demokrātu milzīgais datortīkls tiek nodzēsts visu acu priekšā, un FIB stāsta, ka nevar saņemt datus pēc pieperasījuma. Ko teica "labie zēni"? viņi protestēja, prasīja uzrādīt datorus? Nekā nebija! Viņi vienkārši pagāja garām, it kā nekas nebūtu noticis. Tas tik ir pavērsiens! Mēs nekad neko neuzzināsim par uzlauztajiem datiem, jo tie ir iznīcināti. Un, protams, tāpēc neviens demokrāts no Hilarijas kampaņas vai Obamas Baltā nama neziņoja, ka informācija bijusi nepatiesa.

Piektā daļa: gala iznākumā

Patlaban vienkārši nav nekādu pierādījumu tam, ka Krievijas pilsoņi būtu uzlauzuši demokrātu vai pašas Klintones datorus un izsūtījuši datus uz visām pusēm. Nekas neliecina, ka Krievija vai jebkura cita valdība būtu operējusi ar balsīm balsošanas laikā.

Покемон Пикачу - Sputnik Latvija
Krieviju vaino par iejaukšanos ASV lietās ar Pokemon Go starpniecību

Daudzi jautājumi vēl pat nav uzdoti. Piemēram, jautājums par to, kāda bija Tieslietu ministrijas un FIB loma šo kārtības pārkāpumu slēpšanā.

Vēlēšanu starpposma rezultāti varētu mainīt izmeklēšanas virzienu, uzskata American Thinker. Ja republikāņi ne tikai saglabās vietas Pārstāvju palātā, bet arī nostiprināsies Senātā, Tieslietu ministriju gaida pārmaiņas. Tādos apstākļos iespējama ģenerālkprokurora Džefa Sešnsa demisija un cita cilvēka stāšanās viņa vietā, tātad arī pavērsiens Krievijas "iejaukšanās lietā".    

Ziņu lente
0