Krieviju vaino par iejaukšanos ASV lietās ar Pokemon Go starpniecību

© REUTERS / Kim Kyung-HoonПокемон Пикачу
Покемон Пикачу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekanāls CNN apgalvo, ka Krievija izmantojot Facebook, Instagram, Twitter, Tumblr, YouTube un pat Pokemon Go spēli, lai informētu par policijas vardarbības gadījumiem pret afroamerikāņiem ASV.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Ar Krieviju saistītie mēģinājumi "ietekmēt situāciju ASV" tika veikti ne tikai sociālajos tīklos, bet arī video servisā YouTube un populārajā spēlē Pokemon Go, paziņoja telekanāls CNN.

Игровое приложение Pokemon Go от компании Nintendo. - Sputnik Latvija
Pokemonu mednieks ASV nogalināts ar šāvienu mugurā

Saskaņā ar telekanāla sniegto informāciju, runa ir par kampaņu Don’t Shoot Us ("Nešaujiet uz mums"), kuras profili tika reģistrēti sociālajos tīklos Facebook, Instagram, Twitter, Tumblr un video servisā YouTube. Tiek ziņots, ka kampaņas organizatori izmantoja platformas datus, lai darītu zināmu par daudziem policijas vardarbības gadījumiem pret afroamerikāņiem.

CNN ziņo, ka visi kampaņas videoieraksti YouTube vietnē saturēja atsauces uz portālu donotshoot.us, kurš reģistrēts Ilinoisā. Savukārt atsauces no šīs mājaslapas veda pie profila Tumblr vietnē, un tas 2016. gada jūlijā izsludināja sacensības spēlē Pokemon Go – populārajā mobilo ierīču aplikācijā, kurā lietotāji, pārvietojoties reālā pasaulē, "ķer" virtuālas būtnes.

Sacensību dalībniekus virzīja pie incidentu vietām, saistītām ar policistu vardarbību, kā arī piedāvāja nosaukt savus pokemonus bojāgājušo afroamerikāņu vārdos. Piemēram, materiāls, kurš izsludināja sacensības, prezentēja pokemonu vārdā Eriks Garners – melnādaino Ņujorkas iedzīvotāju, kurš gāja bojā policijas aizturēšanas laikā.

Игровое приложение Pokemon Go от компании Nintendo. - Sputnik Latvija
Kanādiete apšaudījusi Pokemon Go fanus

Šobrīd kampaņas profili Facebook, Instagram un Twitter ir iesaldēti, savukārt Tumblr lapa publicē paziņojumus par situāciju Palestīnā.

Kā pierādījumu Krievijas sakariem ar šo kampaņu CNN ar atsauci uz informācijas avotu ziņo, ka tās Facebook profils tika saistīts ar Internet Research Agency, kuru telekanāls dēvē par "Kremļa" struktūru.

Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja amerikāņu mediju informāciju par Krievijas iejaukšanos ASV lietās ar Pokemon Go palīdzību.

"Spriežot pēc CNN loģikas, afroamerikāņi izpauž savu pilsoņa pozīciju, spēlējot pokemonus. Lūk tā nemākulīgi telekanāls paskaidroja rasu problēmu parādīšanos mūsdienu Amerikā. Atkal krievi vainīgi… un to vadītie pokemoni," — uzrakstīja Zaharova Facebook.

Ziņu lente
0