ASV naftas un gāzes kompānijas iestājas pret sankcijām pret Krieviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas naftas un gāzes kompānijas, kuras ieinteresētas sava biznesa attīstībā visās pasaules valstīs, cenšas atrunāt savus kongresmeņus no sankciju pastiprināšanas pret Krieviju.

RĪGA, 22. jūlijs — Sputnik. Par to paziņojusi aģentūra Reuters ar atsauci uz saviem informācijas avotiem. Šobrīd ASV Kongresā tiek apspriest likumprojekts, kurš paredz sankciju pastiprināšanu attiecībā pret Krieviju, ja tiks pierādīts, ka Maskava iejaukusies Amerikas prezidenta vēlēšanās 2016. gadā, vēsta Sputnik Igaunija.

Lobētāji, kuri pārstāv ASV naftas un gāzes rūpniecības intereses, cenšas pārliecināt kongresmeņus, ka šiem mēriem nav jābūt būt pieņemtiem.

Российский рубль - Sputnik Latvija
Reitingu aģentūra izvērtējusi sankciju ietekmi Krievijas ekonomikas izaugsmes aspektā

Kādas tieši kompānijas iestājas pret sankcijām, aģentūra neprecizē, taču atzīmē, ka raizes šajā sakarā pauž, piemēram, Krievijas un Amerikas tirdzniecības kamera, kuras locekļi ir tādas lielas naftas un gāzes kompānijas kā ExxonMobil un Chevron.

Iepriekš Amerikas koncerni vairākkārt iestājušies pret jebkādiem ierobežojumiem attiecībā pret Krieviju, skaidrojot to, ka sankciju dēļ viņi ir spiesti atteikties no daudziem izdevīgiem projektiem, un viņu vietā Krievijas tirgū ienāk konkurenti no citām valstīm. Tā, piemēram, pret Krieviju vērsto sankciju dēļ 2018. gadā Amerikas koncernam ExxonMobil nāksies izstāties no savstarpējā naftas ieguves vietu meklējumu projektā ar "Rosneft".

Jaunā sankciju pakete pret Krieviju par iespējamo iejaukšanos vēlēšanās, ja tiks pieņemta, papildinās jau spēkā esošo garo ierobežojumu sarakstu, tostarp, pret vairākiem Krievijas biznesmeņiem un valsts kompāniju vadītājiem.

Naftas platformas - Sputnik Latvija
Naftas eksportētājvalsts palielinās "melnā zelta" ieguves avotu

Pēc ekspertu viedokļa, Kongress varētu ieviest kārtējās sankcijas, lai iztraucētu Krievijas un ASV satuvināšanos, kura izveidojās Helsinkos Vladimira Putina un Donalda Trampa tikšanās laikā. Daļu ierobežojumu Trampam būs grūti noraidīt, jo tie atbilst viņa oficiālajām kursam uz energoresursu eksportu ārzemēm.

Kā jau iepriekš ziņots, Krievijas "iejaukšanās" izmeklēšana Amerikas vēlēšanās ilgst jau vairāk nekā gadu, taču nekādi pierādījumi tā arī netika sniegti. Krievija vairākkārt noliedza apsūdzības par mēģinājumiem ietekmēt vēlēšanas dažādās valstīs, savukārt Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosauca tās par "absolūti nepamatotām".    

Ziņu lente
0