Margarita Simoņana aicina par "Krievijas propagandu" sašutušos igauņus apmeklēt Maskavu

© SputnikStarptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana
Starptautiskās ziņu aģentūras Rossija segodņa un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana ieteica par "Kremļa propagandu" sašutušajiem igauņu studentiem mācīties skatīties uz visām pusēm un domāt kritiski.

RĪGA, 1. jūlijs — Sputnik. Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana aicinājusi apciemot Krieviju igauņu studentus, kuri pauduši sašutumu "Kremļa propagandas" dēļ, kas esot izskanējusi Upsalas universitātē Zviedrijā, vēsta RIA Novosti.

"Mīļie studenti, jūs esat jauni, zinātkāri, īstais laiks mācīties skatīties uz visām pusēm un domāt kritiski. Jūs vienmēr paspēsiet visam pielīmēt etiķetes, taču pagaidām gaidīsim jūs Maskavā. Organizēsim, parādīsim un pastāstīsim, kā mēs strādājam. Brauciet ciemos, audziet, izdariet savus secinājumus. Es jūs uzaicinu," — Simoņanas teikto citēja Sputnik Igaunija.

Televizora tālvadības pults - Sputnik Latvija
Viedoklis
Teju nav aizmirsts, ar ko viss sācies: cīņa pret Krievijas propagandu Latvijā

Studenti no Tartu bijuši ļoti neapmierināti ar britu žurnālistes Vanesas Bilijas lekciju Starptautiskajā vasaras skolā, ko organizēja Upsalas universitātes Krievijas un Eirāzijas pētījumu institūts. Savā lekcijā Bilija kritiski novērtēja rietumvalstu mediju uzspiesto stilu.

Lektores vārdi par to, ka PSRS 1953. un 1957. gadā ierosināja aizliegt militāro propagandu starptautiskā līmenī, radīja vēl lielāku sašutumu. Pēc Bilijas vārdiem par to, ka Krievijas žurnālisti var sniegt objektīvāku informāciju nekā rietumu mediji, studenti sāka demonstratīvi pamest zāli.

Studenti pamatoja savu izrīcību ar argumentu: viņi nevēloties, lai viņus "rusificētu Kremļa propaganda". Vēlāk studenti sūdzējās Upsalas universitātes vadībai par "mežonīgu padomju un krievu propagandu" un pieprasīja atvainošanos. Kā lektoru kompromitējošu informāciju viņi pieminēja faktu, ka Bilijas materiālus publicē RT un Sputnik.

Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Simoņana: Rietumu mediji neuzskata par vajadzīgu informēt pasauli par žurnālista arestu

Pati Bilija pastāstīja Sputnik Igaunija, ka lekcijas laikā kāds neapmierināts klausītājs no vietas uzkliedzis: "Aizveries un apsēdies!" Pēc viņas domām, tāda uzvedība saistīta ar sliktu audzināšanu un igauņu vispārējo slikto attieksmi pret Krieviju.

"Es nekad neesmu slēpusi, ka, pēc manām domām, Krievijai ir izšķirošā loma krīzes atrisināšanā Sīrijā, ka, atšķirībā no ASV darbībām, Krievijas rīcība tur ir leģitīma, un tās militārā kampaņa Sīrijā izskatās daudz labāk salīdzinājumā ar amerikāņu militāro kampaņu," — piezīmēja Bilija.    

Ziņu lente
0