Āgenskalna tirgus ieguvis saimnieku uz 30 gadiem

© Sputnik / Dinara NikiforovaTirgus
Tirgus - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesības veikt saimniecisko darbību Āgenskalna tirgū nākamo 30 gadu laikā ieguvis vienīgais izsoles dalībnieks.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Nākamo 30 gadu laikā saimniecisko darbību Āgenskalna tirgū un tam pieguļošajā teritorijā vadīs Kalnciema kvartāla īpašnieks — SIA Kalnciema iela, vēsta Grani.lv.

Par to preses konferencē pastāstīja Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas vadītājs Oļegs Burovs.

Рижский городской канал, архивное фото - Sputnik Latvija
Rīgas ūdenstornis tiks pārdots izsolē

Kalnciema kvartāla īpašnieks ir Kārlis Dambergs. Viņa uzņēmums vienīgais iesniedza pieteikumu izsolei, kurā notika īres tiesību tirgošana. Lai piedalītos izsolē, pretendents iemaksāja ķīlas naudu 15 888,75 eiro apmērā un sniedza Āgenskalna attīstības plānu.

Burovs atzīmēja, ka Damberga pieteikumu vienbalsīgi atbalstīja izsoles komisijas locekļi.

Īres līgums ar SIA Kalnciema iela tiks noslēgts uz 30 gadiem bez ieguldīto investīciju atlīdzināšanas iespējām, kuras īrniekam būs pienākums saskaņot ar nekustamā īpašuma īpašnieku.

Tagad īrniekam trīs mēnešu laikā no īres līguma spēkā stāšanās dienas būs jāsaskaņo ar domes departamentu darba uzdevums tirgus projektēšanai. Pusotra gada laikā īrniekam ir jāizstrādā un jāapstiprina būvprojekts, savukārt pēc trīs gadiem tirgum jau ir jābūt nodotam ekspluatācijā.

Turklāt īrniekam likts saglabāt Āgenskalna tirgus statusu un, sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām un apkārtnes iedzīvotājiem, jāveic dažādi kultūras pasākumi. Tāpat īrniekam ir jānodrošina prioritāras tirdzniecības vietas zemniekiem, kuri ražo un tirgo vietējo lauksaimniecības produkciju, amatniekiem un ekoloģisko produktu mazumtirgotājiem.

Пятиэтажная застройка района Вецмилгравис - Sputnik Latvija
Vai Rīga sekos Maskavas piemēram un nojauks Hruščova laiku mājas

Iepriekš tika ziņots, ka Rīgas dome 2018. gada 24. janvārī apstiprināja Īpašuma departamenta lēmumu par Āgenskalna tirgus un tam pieguļošās teritorijas Nometņu ielā 64 pāreju tās īpašumā un jaunas šī nekustamā īpašuma īres tiesību pārdošanas izsoles organizēšanu uz 30 gadu termiņu.

Āgenskalna tirgus ir vecākais un lielākais Pārdaugavā. Paviljons, kurš tika uzcelts pēc Rīgas arhitekta Reinholda Šmēlinga projekta, tika atvērts 1925. gadā. Ēka uzbūvēta jūgendstilā.

Pērnā gada novembra beigās Rīgas dome paziņoja, ka tirgus tiek slēgts uz rekonstrukciju, jo ēka atrodas bēdīgā stāvoklī. Iepriekšējam Āgenskalna tirgus īrniekam bija pienākums veikt noteiktus remontdarbus un ieguldīt līdzekļus ēkas tehniskā stāvokļa uzlabošanā, taču viņš neizpildīja šīs saistības, pieļaujot īpašuma bojājumu, un līgums ar viņu tika lauzts.    

Ziņu lente
0