Rīgas ūdenstornis tiks pārdots izsolē

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas ūdens paziņoja, ka netaisās saglabāt kultūras pieminekļus un nolēma izlikt pārdošanai ilgtermiņa īres tiesības uz Āgenskalna ūdenstorni.

RĪGA, 3. decembris — Sputnik. Rīgas ūdens uzņēmuma darba grupa nolēma organizēt ilgtermiņa īres tiesību pārdošanas izsoli uz vienu no Rīgas ūdenstorņiem, kurš atrodas Āgenskalna mikrorajonā, Alieses ielā, vēsta Mixnews.lv.

Āgenskalna ūdenstornis tika uzcelts 1910. gadā pēc arhitekta Vilhelma Bokslafa projekta. 1937. gadā tas tika rekonstruēts, darbi tika pabeigti tikai 1940. gadā.

Izņemot torni Alises ielā, Rīgas ūdens pieder vēl trīs vēsturiskas būves — "Dvīņu" torņi Mazā Matīsa ielā un tornis Čiekurkalnā, Gaujas ielā. Uzņēmuma pārstāvji atzīmē, ka visi šie objekti netiek izmantoti ūdensapgādē jau desmitiem gadu.

Водопроводный кран - Sputnik Latvija
Rīdzinieku ūdens rēķini palielināsies par 2-3 eiro

"Darba grupa nolēma, ka torņus ir jānodod ilgtermiņa izīrēšanai, un šobrīd tiek izstrādāti tam paredzētie nosacījumi. Tie varētu būt gatavi mēneša laikā," paziņoja Rīgas ūdens pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Āgenskalna ūdenstorņa īres tiesības tiks izliktas izsolē pirmās, savukārt lēmumi par pārējām trim būvēm tiks pieņemti vēlāk. Torņu izīrēšanas termiņš pagaidām nav noteikts. Plānots, ka Alises ielas torņa īres tiesību pārdošanas izsole varētu notikt nākamā gada pavasarī.

Mucenieks uzsvēra, ka visi šie torņi jau sen nav nepieciešami ekspluatācijā, savukārt kultūras pieminekļu saglabāšana neietilpst Rīgas ūdens pienākumos.

Vērts atzīmēt, ka, saskaņā ar aptuvenajiem aprēķiniem, katra torņa restaurācijas darbi varētu izmaksāt no viena līdz divarpus miljoniem eiro.    

Ziņu lente
0