Jaunie sodi Itālijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sods līdz 500 eiro draud tūristiem, kuri mēģinās izmantot vienreizējos plastmasas traukus Tremiti salās Itālijā.

RĪGA, 19. maijs – Sputnik. Tremiti salas – vienīgais Itālijas arhipelāgs Adrijas jūrā. Tās ir piecas salas – San Domino, San Nikola, Kapraja, Kretačo un Pjanoza, kuras atrodas 20 kilometru attālumā no Gargano pussalas austrumu piekrastes. 

Kopējā arhipelāga platība ir mazāka par 300 hektāriem. Tremiti patīk nirējiem, romantiķiem un vientuļas atpūtas cienītājiem.

Plastmasas pudeles konveijerā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vējonis rosina pilnībā atteikties no alkohola plastmasas iepakojumā

Masveida tūrisma sekas jūtamas arī šeit: salas patiešām cieš no plastmasas atkritumiem, kas piegružo gan pludmales, gan piekrastes ūdeņus. Līdz ar to Tremiti mērs Antonio Fentini ieviesis aizliegumu vienreizējo plastmasas trauku izmantošanai arhipelāgā, sākot ar šī gada maiju. Par to ziņo RIA Novosti.

Antonio Fentini pamatoja savu lēmumu ar ekologu datiem, kuri izmeklēja vietējos piekrastes ūdeņus un atklāja, ka katrā ūdens kubikmetrā ir vairāk nekā divas nesadalāmās plastmasas vienības, neskaitot pārējos atkritumus.

Aizliegums vienreizējai plastmasai darbojas attiecībā gan pret tūristiem, gan pret vietējiem iedzīvotājiem. Sodi par pārkāpumu ir ievērojami: no 50 līdz 500 eiro, sodīs tieši uz pārkāpuma vietas.

Pēc mēra sacītā, neviens neaizliedz uz salām rīkot piknikus, taču būs jāizmanto daudzreiz lietojamie vai bioloģiski sadalāmie trauki.

Turklāt Fentini neizslēdz, ka perspektīvā Tremiti arhipelāgā ieviesīs ierobežojumus plastmasas pudeļu un polistirola konteineru lietošanai.

Ziņu lente
0