Dānija atzīst: "Ziemeļu straumi 2" bloķēt nav iespējams

© © Nord Stream 2Трубы для строительства газопровода "Северный поток-2"
Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dānijas premjerministrs atzinis, ka valdība vēl nav pieņēmusi lēmumu par atļaujas izsniegšanu gāzesvada celtniecībai Dānijas teritorijā.

RĪGA, 13. aprīlis — Sputnik. Dānijas valdība nevar bloķēt gāzesvada "Ziemeļu straume 2" celtniecību, paziņoja valsts premjerministrs Larss Leke Rasmusens pēc pārrunām ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu TV2.

Ziemeļu straume - Sputnik Latvija
Somija izniegusi visas "Ziemeļu straumes 2" būvdarbiem nepieciešamās atļaujas

Dānijas telekanālā TV2 Rasmusens paskaidroja, ka Dānijai nav tiesisku iespēju novērst gāzesvada "Ziemeļu straume 2" projekta īstenošanu, lai arī pastāv iespējas to aizkavēt.

Pie tam Dānijas premjerministrs atzinis, ka valdība vēl nav pieņēmusi lēmumu par atļaujas izsniegšanu gāzesvada celtniecībai Dānijas jūras zonā Baltijas jūrā, informē RT.

Iepriekš Vācijas kanclere Angela Merkele pēc pārrunām ar Rasmusenu paziņoja, ka, neskatoties uz novērst gāzesvada "Ziemeļu straume 2" celtniecību, Ukrainai jāturpina gāzes tranzīts.

Nord Stream 2 - Sputnik Latvija
KF vēstnieks: Krievija paturēs prātā Dānijas mēģinājumus traucēt Ziemeļu Straumes 2 būvniecību

"Ziemeļu straume 2" paredz divu gāzes vada cauruļu ar kopējo jaudu līdz 55 miljardiem kubikmetru gāzes gadā būvniecību no Krievijas piekrastes pa Baltijas jūru līdz Vācijai. Jauno gāzes vadu plānots uzbūvēt līdzās esošajam gāzesvadam "Ziemeļu straume".

Martā Latvijas, Lietuvas un Polijas parlamentu vadītāji parakstīja kopīgu paziņojumu, kurā iebilda pret projektu – pēc viņu domām, tas ir ģeopolitisks projekts, kura pamatā ir politisks lēmums atteikties no gāzes tranzīta cauri Ukrainai. Mediji informēja, ka to parakstījusi arī Ukraina un Moldova.

Cauruļvada operators – kompānija Nord Stream 2 AG plāno tuvāko mēnešu laikā saņemt būvdarbu atļaujas arī Krievijā, Zviedrijā un Dānijā.

Ziņu lente
0