Lembergs par nerezidentu kontiem: ierēdņi nesaprot, ko dara

© Sputnik / Sergey MelkonovVentspils mērs Aivars Lembergs
Ventspils mērs Aivars Lembergs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ierēdņi demonstrē savu nekompetenci un ierobežotību biznesa izpratnes jautājumos, tiecoties samazināt nerezidentu kontu skaitu Latvijas bankās, uzskata Aivars Lembergs.

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Kārtējā preses konferencē Ventspils mērs Aivars Lembergs kritizēja Latvijas kursu uz nerezidentu kontu samazināšanu bankās, vēsta Dienas Bizness.

Pēc Lemberga sacītā, šāda Latvijas politika atbaida potenciālos investorus.

"Tas ir tik stulbi un muļķīgi, ka ar vārdiem nav aprakstāms. Tas parāda milzīgu nekompetenci un ierobežotību biznesa izpratnes jautājumos, kā arī pasaules biznesa izpratnē," paziņoja viņš.

Ventspils mērs uzsvēra, ka Latvijas likumos nekas nav teikts par tukšām kompānijām.

"Likumā par līdzekļu legalizācijas novēršanu, kuri iegūti noziedzīgā veidā, nav tukšo kompāniju jēdziena, tādēļ nevajag izdomāt terminus, kuru nav Latvijas Republikas likumos," pateica Lembergs.

Viņš atzīmēja, ka ierēdņi vienkārši nesaprot, ko dara.

ABLV - Sputnik Latvija
Lembergs novēlēja Latvijai nenomirt no bada bez Krievijas naudas

"Tā mēs nonāksim līdz absurdam: ķerstīsim visus ārzemju tūristus un lūgsim viņiem izziņu, ka viņi nav teroristi. Mēs ejam Ziemeļkorejas attīstības virzienā, vai tiešām tas ir mums pareizais virziens?" uzdeva jautājumu Lembergs.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 19. martā lika Latvijas bankām, kurām ir liels skaits riskanto klientu, divu nedēļu laikā izstrādāt sava biznesa restrukturizācijas plānus.

FKTK priekšsēdētājs Pēteris Putniņš paziņoja, ka valsts pieprasīs no bankām samazināt nerezidentu apkalpošanas apjomus līdz 5%. Šo lēmumu rosināja ABLV Bank skandāls, kuru Amerikas Finanšu ministrijas struktūra FinCEN apsūdzēja nauda atmazgāšanā un Latvijas ierēdņu uzpirkšanā.

Nedēļas laikā no Latvijas bankām tika izvesti noguldījumi par kopējo summu 365 miljonu eiro apmērā.

Publicists Juris Paiders prognozē, ka aizliegums Latvijas bankām apkalpot nerezidentus novedīs pie miljarda eiro finanšu zaudējumiem.    

Ziņu lente
0