Tieslietu ministrija nevar saskaitīt darbinieku prēmijas

© pexelsЕвро
Евро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Tieslietu ministrija, atbildot uz oficiālu pieprasījumu, paziņoja, ka nevar nosaukt tiešu premēto darbinieku skaitu pērnajā gadā, kā arī neatklāj summu, kas tika iztērēta prēmijām, bonusiem un piemaksām.

RĪGA, 17. janvāris – Sputnik. Tieslietu ministrijai nepietiek resursu, lai apkopotu datus par darbiniekiem izmaksāto prēmiju, bonusu un atalgojumu apjomu aizritējušajā gadā, vēsta rus.tvnet.lv ar atsauci uz Latvijas Avīzi.

Turklāt iestāde uzskata, ka nav nekāda pamata šīs informācijas publicēšanai.

Денежные купюры - Sputnik Latvija
Valsts kontrolē izrādījušās vislielākās prēmijas valsts iestāžu vidū

Atbildot uz oficiālu pieprasījumu, Tieslietu ministrija paziņoja, ka nevar pat nosaukt konkrētu premēto darbinieku skaitu. Zināms tikai tas, ka apmēram 240 ministrijas darbinieku 2017. gadā 2 780 gadījumos saņēma prēmijas, naudas atalgojumus, bonusus, dažādus pabalstus, piemaksas un medicīniskās apdrošināšanas. Tas, kā paskaidroja ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, nozīmē "vidēji gandrīz 13 papildus izmaksas uz vienu darbinieku".

Taču precīzu izmaksu summu ministrija neatklāj, informējot vien par to, ka 2017. gada budžetā šiem mērķiem tika ieplānoti 435 630 eiro.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, Tieslietu ministrijas darbinieki gada beigās saņēma Jaungada prēmijas, kuras kopsummā sastādīja 73 916 eiro.

Taču ne visas ministrijas slēpj šādus datus. Piemēram, Ārlietu ministrija atklāti stāstā par darbinieku prēmijām un publicē datus savā mājaslapā. Piemēram, 2017. gadā Latvijas ĀM izmaksāja prēmijas darbiniekiem, to kopējā summa sastādīja 321 tūkstoti eiro. Vidējās prēmijas apmērs vienam darbiniekam sastādīja 494 eiro.

Par ko KNAB darbinieki saņem prēmijas - Sputnik Latvija
Par ko KNAB darbinieki saņem prēmijas

Saskaņā ar likumu par valsts pārvaldes darba kārtību, reizi mēnesī ĀM savā mājas lapā publicē informāciju par saviem darbiniekiem izmaksātājām algām un piemaksām. Saskaņā ar Valsts kontroles datiem, summas, kas tiek piešķirtas ierēdņiem bonusu un prēmiju kārtā, palielinās katru gadu. Tā, piemēram, 2016. gadā Latvijas valsts iestādes piešķīra darbinieku piemaksām un bonusiem 81 miljonu eiro, kas ir gandrīz 1,5 reizi vairāk, nekā 2014. gadā. Taču nereti piemaksas tika piešķirtas, pamatojoties vien uz to, ka darbiniekam ir labas datora zināšanas vai darbs tika pabeigts savlaicīgi.

Ziņu lente
0