Par ko KNAB darbinieki saņem prēmijas

© Pixabay / martaposemuckel Par ko KNAB darbinieki saņem prēmijas
Par ko KNAB darbinieki saņem prēmijas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prēmija par drošsirdīgu rīcību, ko parasti saņem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja operatīvie darbinieki šogad tika piešķirta sekretariāta un finanšu nodaļas darbiniekiem par konferences organizēšanu.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) gada pārskata audita Valsts kontrole (VK) konstatēja, ka vairākiem darbiniekiem tika izmaksātas prēmijas "par drošsirdīgu rīcību" konferences organizēšanā, raksta Focus.lv.

Reizi gadā biroja darbiniekiem tiek izmaksāta prēmija par drošsirdīgu rīcību. Pārskata gadā tādas prēmijas kopumā bija izmaksātas 65 KNAB darbiniekiem par kopējo summu 17 tūkstoši 460 eiro, tai skaitā 20 darbinieki saņēmuši 5 tūkstoši 575 eiro par ikgadējās profesionālās konferences un ģenerālās asamblejas "Eiropas partneri cīņai pret korupciju / Eiropas kontakttīkls uzsviedīsi apkarošanas" veiksmīgu organizēšanu.

Памятник Свободы - Sputnik Latvija
Visi noslēpumi atklājas: Ministru kabinets pieprasa ierēdņu atskaites par privāto dzīvi

Prēmijas saņēmuši Sekretariāta, Finanšu nodaļas, Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas, Politikas plānošanas nodaļas un Iekšējās drošības nodaļas darbinieki.

Kā norāda VK, prēmijas par drosmi un pašaizliedzību tiek piešķirtas ierobežotam amatpersonu lokam — darbiniekiem, kuri nodarbojas ar operatīvo darbu, nevis tiem, kuri pilda finanšu, kancelejas un analoģiskās funkcijas.

KNAB devis paskaidrojumu, ka 15.-17. novembrī Rīgā notikušā pretkorupcijas starptautiska konference ir pirmais šāda mēroga pasākums Baltijas valstīs, tāpēc, lai novērtētu biroja darbinieku ieguldījumu tās organizēšanā, tika pieņemts lēmums premēt tos par drosmīgu un pašaizliedzīgu rīcību, kas veicināja tālāku noziegumu apkarošanu.

Логотип KNAB - Sputnik Latvija
Mediji: specdienestu loks Baltijas valstīs sekmē pret Krieviju vērsto histēriju

VK, tomēr nav saņēmusi pierādījumus par to, ka šo darbinieku rīcība konferences organizēšanā tieši veicināja noziegumu apkarošanu vai atklāšanu tāpēc uzskata prēmijas izmaksu par nepamatotu.

Šogad VK konstatēja, ka valsts iestādes izmaksā darbiniekiem prēmijas par labu darbu uz formāla pamāta: "kvalitatīvi izpildīja uzliktu uzdevumu", "atbildīgi izturas pret resursiem", "izrāda interesi par darbu", "veic darbu laicīgi", "veic darbību attiecīgajā apjomā", "darbiniekam piemīt labas iemaņas darbā ar datoru" un tā tālāk. Taču " drošsirdīga rīcība konferences organizēšanā" izceļas pat uz šī fona.

Ziņu lente
0