Īru uzņēmums meklē sēņu vācējus Rīgā

© pixabayСъедобный гриб - шампиньон
Съедобный гриб - шампиньон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par sēņu vācēja darbu Īrija interesējas lielākoties komunālo pakalpojumu maksas parādnieki un ātro kredītu kompāniju aizdevumu ņēmēji.

RĪGA, 10. janvāris – Sputnik. Īru uzņēmums CMP Mushrooms atgriezies Latvijā pēc strādniekiem, turklāt šoreiz meklē tos galvaspilsētā, vēsta LNT ziņu dienests.

Rīga - Sputnik Latvija
Bēgšana no Baltijas: Latvija un Lietuva zaudē labākos kadrus

Pērnā gada novembrī CMP Mushrooms, kurš aicināja uz savām sēņu plantācijām Rēzeknes, Alūksnes, Balvu un Gulbenes iedzīvotājus, izraisīja skandālu – darba devēji uztraucās par strādnieku aizplūšanu, un situāciju nācās komentēt premjerministram Mārim Kučinskim, kurš paziņoja, ka Latvija nevar aizliegt īru uzņēmumam vervēt strādniekus.

Šoreiz, izņemot Rīgu, īri meklē strādniekus Bauskā un Jelgavā. Uz tikšanos ar potenciālo darba devēju, kas notika Nacionālās bibliotēkas ēkā, atnākuši 34 cilvēki, lielākoties, komunālo pakalpojumu maksājumu parādnieki un ātro kredītu kompāniju aizdevumu ņēmēji.

Par darbu šampinjonu plantācijā CMP Mushrooms sola dāsnu atalgojumu – ne mazāk par 1900 eiro mēnesī (minimālā darba alga Īrijā – 9,55 eiro stundā). Uzņēmumam nepieciešami vācēji, pakotāji un citi zemākā līmeņa darbinieki. Kopumā plānots pieņemt darbā ne mazāk par 700 cilvēkiem. Angļu valodas zināšanas netiek prasītas.

Черника - Sputnik Latvija
Ogu vācēji Zviedrijā pastāstīja par biznesa saimniekiem no Latvijas

Taču šo darbu par vieglu nevar nosaukt: stundas laikā ir jāsavāc ne mazāk par 26 kg sēņu. Turklāt, ierodoties Īrijā, kandidātiem nāksies iziet sešu nedēļu mācību kursu, par kuru katrs saņems 600 eiro. Turklāt no potenciālā darbinieka neieturēs dzīvošanas maksu.

Kā paziņoja CMP Mushrooms pārstāve Daiga Leite, iepriekšējā mēneša laikā uz Īriju aizbraukusi 9 cilvēku grupa, taču viņi visi nolēma meklēt jaunu darba vietu. Kompānijas izpilddirektors Donalds Makartijs atzīmēja, ka tiem, kas vēlēsies atgriezties uz dzimteni, tiks apmaksāta aviobiļete (tiesa, tikai pēc viena nostrādāta darba mēneša).

Atzīmēsim, ka vakar Eiroparlamenta viceprezidente Maireda Makginesa tikās ar CMP Mushrooms pārstāvi, lai apspriestu Eiropas sēņu ražošanas problēmas, tostarp, darbaspēka trūkumu.

Ziņu lente
0