Olga Kurlajeva plānoja uzņemt filmu par Vīķi-Freibergu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas televīzijai žurnāliste pastāstīja, ka tikai pēc tam, kad 2. janvārī tika arestēts un deportēts viņas vīrs, viņa nolēma uzņemt filmu par "plaukstošo Latvijas rusofobiju", taču raidījumam "Nekā personīga" ir zināms, ka Kurlajeva iepriekš plānojusi interviju ar daudziem cilvēkiem Rīgā savai jaunajai filmai.

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. No Latvijas deportētā Krievijas telekanāla "Rossija-24" žurnāliste Olga Kurlajeva plānoja uzņemt filmu par Latviju, kura galvenajai varonei, visticamāk, bija jākļūst bijušajai prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai, vēsta telekanāla TV3 raidījums "Nekā personīga".

EDSO - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM aicina EDSO reaģēt pēc Latvijas lēmuma izraidīt no valsts žurnālistus

Kurlajeva kopā ar vīru Anatoliju ieradās Rīgā ar tūristu vīzām, paziņojot, ka grasījās sagaidīt Jauno gadu Latvijas galvaspilsētā. Taču Krievijas žurnālistei interviju sniegušais bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns pastāstīja raidījumam "Nekā personīga", ka Kurlajeva ieradās Latvijā, lai uzņemtu filmu par Vairu Vīķi-Freibergu.

Tāpat sniegt viņai interviju piekrita bijušais "Saskaņas" loceklis un bijušais Rīgas domes deputāts Ruslans Pankratovs un sabiedrības aktīvists Aleksandrs Gapoņenko, kā arī tika plānota saruna ar Saeimas deputātu Jāni Ādamsonu ("Saskaņa").

"Nekā personīga" žurnālisti atzīmēja, ka Kurlajeva un filmēšanas grupa satikās Rīgā, pie "Maskavas nama" ar eirodeputātu Andreju Mamikinu. Kurlajevas un Mamikina intervija notika bārā, kurš atrodas tajā pašā ielā. Pēc intervijas Kurlajeva paskaidroja raidījumam "Nekā personīga", ka viņa ir tūriste.

Mamikins savā Facebook lapā kritizēja telekanāla TV3 sižetu. Politiķis norādīja uz raidījuma "Nekā personīga" nepilnībām, piemēram, telekanāla TV3 žurnālisti nosauca Andreju Mamikinu par Aleksandru.

"Un pat pēc rūpīgas montāžas kļūdu skaits ir pārāk liels. Nu, piemēram, ka mans vārds ir Aleksandrs. Tas ir Saša, arī Šura. Turpat arī Saņoks. Tā būs liela atklāsme varenajam un briesmīgajam TV izmeklētājam Krēvicam, taču mani sauc Andrejs," — uzrakstīja politiķis.

"Otrā kļūda. Vieta, kur es sniedzu interviju, žurnālists nosauca "9 promiles", kaut gan patiesībā tā saucas "9 grādi"," — paziņoja Mamikins.

Krievijas televīzijai žurnāliste pastāstīja, ka tikai pēc tam, kad 2. janvārī tika arestēts un deportēts viņas vīrs, viņa nolēma uzņemt filmu par "plaukstošo Latvijas rusofobiju". 4. janvārī žurnāliste tika deportēta no Latvijas, jo arī tika iekļauta "melnajā sarakstā".

Ziņu lente
0