ASV piešķīrušas 4,6 miljardus dolāru "Krievijas apturēšanai Eiropā"

© REUTERS/Kevin LamarqueASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Otrdien, 12. decembrī ASV prezidents Donalds Tramps parakstījis valsts aizsardzības budžetu 2018. finanšu gadam. Īpaša uzmanība tajā veltīta sabiedroto atbalstam Eiropā un "Krievijas apturēšanai".

RĪGA, 13. decembris — Sputnik. ASV aizsardzības budžets sastādījis 692 miljardus dolāru. 4,6 miljardi tiks piešķirti sabiedroto "atbalstam" un "Krievijas apturēšanai" Eiropā. Dokumentā šis izdevumu punkts pamatots ar to, ka it kā esot manāma "Krievijas agresija", vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Atsevišķā punktā budžetā iekļauta militārā palīdzība Ukrainai 350 miljonu dolāru apmērā. 4,4 miljardi tiks ieguldīti pretraķešu aizsardzībā, turklāt daļa šo līdzekļu tiks atvēlēta papildu pārtvērējraķetēm ASV rietumu piekrastē. Tādējādi ASV plāno aizsargāties no "Ziemeļkorejas draudiem".

Summer Shield XIV - Sputnik Latvija
Viedoklis
Baltijas valstis – mazā un vidējā darbības rādiusa ieročnesēji

Likumprojektā pagarināts aizliegums sadarboties ar Krievijas Aizsardzības ministriju un uzlikts par pienākumu prezidentam ziņot Kongresam par jebkādu vienošanos ar Krieviju Sīrijas jautājumā.

Formāli 2018. finanšu gads sākās jau 1. oktobrī. Taču, ņemot vērā ilgstošo dokumenta variantu saskaņošanu Kongresā (galīgais variants tika apstiprināts novembra vidū), prezidents to parakstīja tikai vakar.

Maskava jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka Krievijai nav agresīvu nodomu, tā neplāno uzbrukumus nevienai NATO valstij. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs iepriekš pauda viedokli, ka NATO tas ir labi zināms, taču alianse vienkārši aizbildinas ar šo ieganstu, lai dislocētu lielāku skaitu tehnikas un bataljonu pie Krievijas robežām.    

Ziņu lente
0