No ES uz Krieviju ved "sankciju preces": iznīcināta tonna mango no Lietuvas

CC0 / pxhere / Манго
Манго - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaļiņingradas apgabala "Rosseļhoznadzor" iznīcināja vairāk nekā tonnu mango, kas tika ievesti no Lietuvas.

RĪGA, 2. decembris – Sputnik. Kaļiņingradas apgabalā vairāk nekā tonna mango, kas tika ievesti Krievijā no Lietuvas, bija konfiscēta un iznīcināta, vēsta NIA Kaļiņingrada.

Kaļiņingradas apgabala "Rosseļhoznadzor" pārvaldes speciālisti Sovetskā (muitas kontroles punkts) automašīnā ar svaigiem augļiem no Lietuvas atklāja 1,03 tonnu Portugāles mango.

Turbjorns Jaglands - Sputnik Latvija
Eiropas Padome izskata pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanu

Preču dokumentos bija norādīts, ka augļu izcelsmes valsts ir Brazīlija, taču uz iepakojuma un individuālajām etiķetēm uz augļiem tika teikts par portugāļu izcelsmes mango. Dārzeņu un augļu imports no Portugāles ir aizliegts sakarā ar sankcijām. Mango tika konfiscēti un iznīcināti Kaļiņingradas apgabala "Rosseļhoznadzor" pārvaldes amatpersonu uzraudzībā.

Novembra sākumā Sanktpēterburgas, Ļeņingradas un Pleskavas apgabala "Rosseļhoznadzor" pārvaldes speciālisti aizliedza svaigu bumbieru partijas ievešanu no Latvijas, kuru kopējais svars pārsniedza 19 tonnas. Bumbieru partija devās no Beļģijas uz Kazahstānu caur DACP Ubiļinka-Grebņevo. Kravas apskates laikā speciālisti atklāja, ka fitosanitārais sertifikāts, kurš attiecas uz augļu partiju, aizpildīts nepareizi – dokumentā nav informācijas par produkcijas ražošanas vietu.

Iepriekš oktobrī "Rosseļhoznadzor" apturēja virkni mēģinājumu nelegāli ievest no Latvijas spāņu vītinājumus. Krievija iznīcināja uz robežas vairāk nekā 30 kilogramus spāņu cūkgaļas nepieciešamo dokumentu trūkuma un pārtikas ievešanas normu pārsniegšanas dēļ.

Septembrī Latvijas pilsonis centās ievest Krievijā 13 kilogramus medus bez nepieciešamajiem dokumentiem un sertifikātiem. Augustā muitas darbinieki nepareizi noformētu dokumentu dēļ neielaida mašīnu ar Krievijas numuriem, kura pārvadāja zirgus no Latvijas.

Ziņu lente
0