Krievu skolu aizstāvji izies protesta akcijā ar lukturīšiem

CC0 / pixabay / Kabatas lukturītis
Kabatas lukturītis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maršs par krievu izglītības aizstāvēšanu Latvijā notiks Rīgā, 16 novembrī, plkst. 16:00 ar saukli "Gaisma pret tumsu" – dalībniekus lūdz paņemt līdzi lukturīšus un akumulatorus.

RĪGA, 9. novembris — Sputnik. Maršs par krievu skolu aizstāvēšu notiks Rīgā, 16. novembrī, vēsta Mixnews.lv.

Saskaņā ar likumu "Par sanāksmēm, gājieniem un piketiem" 8. novembrī beidzās Rīgas domes iespēju termiņš nesaskaņot 16. novembrī izsludinātās akcijas rīkošanu vai piedāvāt izmaiņas akcijas norises vietā, laikā un jebkura formāta dalībnieku skaita daudzumā. Tā kā tas netika izdarīts, akcija tiek uzskatīta par saskaņotu, paziņoja pasākuma organizatori.

Mītiņš pret bilingvālo skolu pāreju pie latviešu mācību valodas - Sputnik Latvija
Petīciju par bilingvālās izglītības saglabāšanu izskatīs Saeima

"Mūsu marša paziņotais mērķis ir atgādināt par Satversmes otrā panta saturu, kurā teikts, ka valsts vara pieder tautai. Krievi un krievvalodīgie iedzīvotāji ir Latvijas tautas daļa, un mums ir tiesības pašiem lemt, kādā valodā apmācīt mūsu bērnus," saka Krievu skolu aizsardzības štāba locekļi.

Gājiens ieplānots 2017. gada 16. novembrī. Pulcēšanās un protesta akcijas sākums paredzēt plkst. 16:00 pie Izglītības ministrijas. Plkst. 16:15 kolonna virzīsies no Bastejkalna pie Francijas vēstniecības, pēc tam pa Raiņa bulvāri līdz Vācijas vēstniecībai, pēcāk — pa Brīvības ielas centrālo aleju līdz Ministru Kabinetam. No plkst. 16:45 līdz 17:25 notiks protests pretī Ministru Kabinetam.

"Mūsu akciju var nosaukt "Gaisma pret tumsu! Apgaismība pret tumsonību!" Līdz ar to, gājiena laikā pa tumšajām Rīgas ielām dalībnieki izgaismos savu ceļu ar savu viedtālruņu ekrāniem, elektriskajiem lukturiem un citiem mūsdienu gaismekļiem. Plakātus un transparentus arī ir jāizgaismo. Tādēļ aicinām ierasties ar spožiem lukturīšiem un pilnībā uzlādētām ierīcēm vai pēc iespējas paņemt līdzi papildus akumulatorus," raksta akcijas organizatori, Latvijas Krievu svienība.    

Ziņu lente
0