Petīciju par bilingvālās izglītības saglabāšanu izskatīs Saeima

© Sputnik / Sergey MelkonovMītiņš pret bilingvālo skolu pāreju pie latviešu mācību valodas
Mītiņš pret bilingvālo skolu pāreju pie latviešu mācību valodas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neatkarīgā žurnālista Denisa Bartecka iniciatīva par bilingvālās izglītības saglabāšanu Latvijas mazākumtautību vidusskolās savākusi 10 tūkstošus balsu un tiks nosūtīta Saeimai.

RĪGA, 9. novembris — Sputnik. Mazāk nekā divas nedēļas bija nepieciešamas petīcijai par bilingvālās izglītības saglabāšanu, lai savāktu 10 tūkstošus balsu portālā Manabalss.lv.

Petīcijas autors ir neatkarīgais žurnālists, blogeris, bijušais portāla Ves.lv galvenais redaktors Deniss Barteckis. Informatīvā aģentūra LETA nosauca viņu par "prokrievisku aktīvistu".

Mītiņš pret bilingvālo skolu pāreju pie latviešu mācību valodas - Sputnik Latvija
Latvijas krievu kopiena lūdz Krievijas atbalstu krievu skolu slēgšanas apturēšanai

Pēc viņa sacītā, ja Izglītības ministrijas vadītāja Kārļa Šadurska plāni tiks īstenoti dzīvē, mēs riskējam nodarīt nelabojamu kaitējumu pašai izglītībai.

"Izglītības ministrijai un konkrēti Kārlim Šadurskim joprojām nav konkrēta šīs reformas plāna, kurš tiktu paziņots sabiedrībai, nav cilvēkresursu. Pat Latvijas valsts vadītājs Raimonds Vējonis atzīst, ka, ja reformu ievieš nekavējoties, var rasties problēmas ar skolotāju sagatavotību," raksta viņš.

Petīcijas, kuras portālā iegūst vairāk nekā 10 tūkstošus balsu, tiek nodotas Saeimas izskatīšanai.

Trīs petīcijas

Protesta akcijas organizators pret pilnu bilingvālo skolu pāreju uz latviešu valodu Degi Karajevs joka pēc apsolīja "kafiju un bulciņu" tam, kurš parakstīsies kā desmittūkstošais.

Tāpat Karajevs aicināja parakstīt visas trīs petīcijas, kuras šobrīd pastāv: Bartecka petīciju, petīciju "Saglabāsim krievu valodu Latvijas izglītībā" portālā Change.org un Latvijas Krievvalodīgo skolu atbalsta asociācijas petīciju, kura izveidota portālā Manabalss.lv aizvakar.    

Ziņu lente
0