Sociālajos tīklos uzbrūk lietuviešu modelētājam par interviju Sputnik Lietuva

© Foto : facebook / FAristocracy.NET Pazīstamais dizaineris Juozs Statkēvičs
Pazīstamais dizaineris Juozs Statkēvičs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuviešu televīzijas zvaigzne Andrus Tapins savā lapā Facebook nodēvējis Statkēviču par "lupatu" tādēļ. Ka intervijā Sputnik modelētājs pastāstījis, ka mīl Krieviju un viņam apnikusi Lietuvas propaganda.

RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. Lietuvas sociālo tīklu lietotāji un vietēji mediji visai skarbi kritizējuši modelētāju Juozu Statkēviču par viņa interviju Sputnik Lietuva, vēsta portāls.

Kritiķiem nav iepatikušies dizainera vārdi par to, ka, pēc viņu domām, viņš piekritis sarunāties ar "propagandisko Kremļa portālu" un neglaimojoši atsaucies par situāciju valstī.

Darbs pie datora - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievijas liberāļu un Rietumu propagandas lielā cīņa

Lietuviešu televīzijas zvaigzne Andrus Tapins savā lapā Facebook nodēvējis Statkēviču par "lupatu", jo intervijā Sputnik modelētājs pastāstījis, ka mīl Krieviju un viņam apnikusi Lietuvas propaganda.

Arī izdevums Delfi nekavējoties pievērsa uzmanību Statkēviča intervijai.

"Kremļa rupors "Sputnik Lietuva" ķēries pie slavenā lietuviešu dizainera Juoza Statkēviča. Ņemot vērā iepriekš Facebook publicēto un pretrunīgi vērtēto publikāciju (ko dizaineris veltīja Lietuvai — red.), "Sputnik Lietuva" publicēja jaunu interviju ar Juozu Statkēviču, kurā Lietuva raksturota ne īpaši jaukiem vārdiem, lai arī izskanējis apgalvojums, ka Statkēvičs mīl Lietuvu un cenšas strādāt tikai tās labā."

Tāpat Delfi citēja modelētāja komentāru izdevumam. Tajā Statkēvičs atzīmēja, ka Lietuvas medijos viņam nebūtu atļauts paust savu viedokli par valstī notiekošo.

"Es esmu mākslinieks, un dīvaini, ka jebkurš manis teiktais vārds (…) tiek uztverts un tulkots, kā nu kuram vajag. Jūs taču neuzrakstīsiet, ka es mīlu savu valsti? Un visu daru tikai Lietuvas labā! Strādāju, cenšos! Taču jūs, vēloties nopelnīt, kas ir saprotams, izpūšat no mušas ziloni, bet pēc tam, protams, atrodas tie, kas izmanto…" — modelētājs paziņoja izdevumam.

Pie tam Delfi apgalvo, ka "dizaineris nav skaidri atbildējis" uz jautājumu par to, vai viņš ir teicis to, kas rakstīts intervijā.

Iepriekš publicējām Juoza Statkēviča interviju portālam Sputnik Lietuva. Tajā modelētājs skarbi izteicās par Lietuvas iekšējām problēmām un to risinājumu trūkumu, turklāt atgādināja, ka viņam ir tiesības paust savu viedokli, neskatoties uz kritikas vētru dzimtenē.

Ziņu lente
0