Saakašvili pretinieki un atbalstītāji sarīkoja nekārtības uz Ukrainas robežas ar Poliju

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasГраждане Украины на международном пункте пропуска через украинско-польскую границу
Граждане Украины на международном пункте пропуска через украинско-польскую границу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz Ukrainas un Polijas robežas notika nekārtības, tās rosināja Mihaila Saakašvili atbalstītāji un pretinieki.

RĪGA, 11. septembris – Sputnik. Uz Ukrainas robežas ar Poliju notika sadursmes starp bijušā Gruzijas prezidenta, bijušā Odesas apgabala gubernatora atbalstītājiem un pretiniekiem, vēsta RIA Novosti.

Nekārtības notika blakus robežpunktam "Krakovec".

"Apmēram 100 (Saakašvili – red.) atbalstītājus sadusmoja cilvēku klātbūtne, kurus viņi uzskata par "tituškām" (provokatoriem – red.)," — ziņo aģentūra. Policija ielenca Saakašvili pretiniekus lokā.

Kā jau iepriekš ziņoja Sputnik Latvija, jūlija beigās Ukrainas Migrācijas dienests paziņoja, ka valsts prezidents Petro Porošenko atņēma Saakašvili Ukrainas pilsonību. Prezidenta administrācijā to skaidroja ar nepatiesu datu sniegšanu pilsonības saņemšanas brīdī.

Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Viedoklis
Skrien, Mišonkuli! Saakašvili neizbēgami iejuties Rausīša lomā

Pats bijušais Gruzijas prezidents un Odesas apgabala gubernators tobrīd atradās ASV, vēlāk viņš paviesojās Polijā, Lietuvā un Ungārijā. Ukrainas Robežsardzes dienests paziņoja, ka grasās atņemt Ukrainas pasi Saakašvili, ja viņš mēģinās šķērsot tās robežu, un neielaidīs viņu valsts teritorijā. Saakašvili augusta beigās paziņoja, ka plāno atgriezties Ukrainā 10.septembrī, neskatoties uz saņemtajiem piedāvājumiem no vairākām Eiropas valstīm par pilsonības piešķiršanu viņam.

Ziņu lente
0