Britu mediji brīdina par jaunu teroraktu vilni Eiropā

© SputnikBruņoti kaujinieki. Foto no arhīva
Bruņoti kaujinieki. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
The Telegraph raksta, ka ISIS vadonis al Bagdadi, kurš uzskatīts par bojāgājušu, un viņa tuvākie sekotāji organizē teroraktus Eiropā, "viltīgākus" nekā līdz šim.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Izdevuma The Telegraph rīcībā esošā informācija liecina, ka grupējuma "Islāma valsts" vadonis Abu Bakrs al Bagdadi, kurš uzskatīts par bojāgājušu, organizē jaunu teroraktu vilni Lielbritānijā un citās Eiropas valstīs, vēsta RIA Novosti.

Kurdu terorisma apkarošanas spēku pārstāvis Lahurs Talabani pastāstījis izdevumam, ka Al Bagdadi ir dzīvs, un, domājams, slēpjas tuksnesī pie Sīrijas un Irākas robežas. Viņš norādijis, ka ISIS vadonis vēlas iniciēt jaunu uzbrukumu sēriju, lai celtu kaujinieku morālo stāju un atriebtos par sakāvēm, ko teroristiskais grupējums cietis Irākā un Sīrijā.

Libānas armijas karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Libāna pārtraukusi militārās darbības pret ISIS pie Sīrijas robežas

"ISIS vadība vēlas demonstrēt, ka grupējums joprojām ir spējīgs karot pret Rietumiem. ISIS ir zaudējusi plašas teritorijas Irākā un Sīrijā, taču tas nav ISIS gals," — informēja Talabani.

Pēc viņa domām, Irākā iespējama terorisktisko grupējumu jaunās paaudzes parādīšanās, ja netiks veiktas radikālas politiskās reformas.

Jūlijā teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" pārstāvis informēja par vadoņa Abu Bakra al Bagdadi nāvi, taču neminēja notikušā apstākļus. Krievijas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka al Bagdadi, iespējams, gājis bojā KF GKS uzlidojumā 28. maijā Rakas pilsētas priekšpilsētā, kad tika likvidēti aptuveni 330 teroristi.

Informācija par al Bagdadi (viņa īstais vārds ir Ibrahims Avads Ibrahims al Badri) pirmo reizi parādījās 2014. gada vasarā, kad viņš Irākas pilsētas Mosulas mošejā pasludināja islāma kalifāta dibināšanu. Vairākas reizes medijos parādījusies informācija par viņa lilkvidāciju, taču šie dati netika apstiprināti. 

Города мира. Дамаск - Sputnik Latvija
Sīrija aicinājusi ANO atlaist starptautisko koalīciju ASV vadībā

Pēc ziņām par al Bagdadi nāvi mediji informēja par vairākiem viņa iespējamiem pēctečiem un iespējamo kandidātu vidū nosauca divus viņa tuvākos sekotājus. Krievijas ĀM ziņoja, ka cīņa pret terorismu Sīrijā un Irākā turpināsies, lai kas stātos kaujinieku grupējuma priekšgalā. Krievijas ārlietu ministra vietnieks Genādijs Gatilovs informēja, ka Krievijas stratēģiskais mērķis ir terorisma apkarošana un cīņa turpināsies.

Pēdējo mēnešu laikā Eiropa saskārusies ar atsevišķu teroristu uzbrukumiem, kuros tiek izmantoti transporta līdzekļi. Noziedznieki virza automašīnu cilvēku pūlī un cenšas nodarīt pēc iespējas lielāku kaitējumu.

Ziņu lente
0