Sīrija aicinājusi ANO atlaist starptautisko koalīciju ASV vadībā

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Дамаск
Города мира. Дамаск - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Sīrijas pastāvīgā pārstāvja ANO vārdiem koalīcija ar savu rīcību palīdz kaujiniekiem, kuri "uzsākuši pret Sīrijas tautu terora un slepkavību kampaņu".

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. Sīrija aicina ANO Drošības Padomi atlaist valstī darbojošos starptautisko koalīciju ASV vadībā, kas, pēc Damaskas ziņojumiem, ir saistīta ar noziegumiem, vēsta RIA Novosti.

Par to teikts Sīrijas pastāvīgā pārstāvja ANO vēstulē ģenerālsekretāram un Drošības Padomei. Damaska aicina koalīcijas dalībvalstis "distancēties no noziegumiem, ko viņu vārdā pastrādājusi šī koalīcija, un atlaist to nekavējoties ".

Pēc pastāvīgā pārstāvja Bašara Džafari vārdiem, ar savu rīcību koalīcija palīdz kaujiniekiem, kuri "uzsākuši pret Sīrijas tautu terora un slepkavību kampaņu".

Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM iesaka ASV nekoķetēt ar kaujiniekiem Sīrijā
Viņš atgādināja, ka koalīcija atzina savu vainu par tūkstošiem bērnu, sieviešu un vecāka gadagājuma cilvēku nāves un ievainojumu gadījumiem. Tāpat Džafari atsaucās uz Drošības Padomes rezolūcijām, kas aizliedz uzbrukt "civiliedzīvotājiem, slimnīcām, skolām un medicīniskās un pārtikas palīdzības kravām".

Pirms pāris dienām Damaska apvainoja ASV un Lielbritāniju par indējošo vielu piegādi teroristiem, kuras tika atrastas kaujinieku atstātajās noliktavās.

Koalīcija veic militāro operāciju pret ISIS kaujiniekiem kopš 2014. gada augusta. Turklāt Sīrijā tā darbojas bez oficiālās Damaskas piekrišanas un koordinēšanas. Augusta sākumā koalīcija atzinās, ka kopš operācijas sākuma pret "Islāma valsts" grupējumu Sīrijā un Irākā sabiedroto triecienu dēļ gājuši bojā vismaz 624 civiliedzīvotāji.

Ziņu lente
0