Eksperts: Eiropas tolerance novedusi pie terorisma izplatīšanās

© Sputnik / Пресс-служба Минобороны РФ / Pāriet pie mediju bankasIeroči un munīcija
Ieroči un munīcija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politologs Aleksandrs Kamkins atgādināja, ka daži emigranti nebūt nav miermīlīga rakstura cilvēki, un pašreizējā terorisma krīze Eiropā izcēlusies tolerances iespaidā.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Vācijas kancleres Angelas Merkeles nevērīgā attieksme pret radikālā islāmisma draudiem ir viens no terorisma izplatīšanās iemesliem Eiropā, paziņoja politologs Aleksandrs Kamkins intervijā Sputnik radio komentētājam Armenam Gasparjanam.

Pēc politologa domām, Merkelei un citiem Eiropas valstu līderiem nekas nav sakāms par nesenajiem teroraktiem. Terorisma krīzi lielā mērā izraisījusi Eiropas hipertrofētā tolerance.

Полицейское оцепление на месте теракта в Барселоне, 17 августа 2017 - Sputnik Latvija
Terorakts Barselonā: mikroautobuss ietriecies cilvēku pūlī, sagrābti ķīlnieki

Kamkins atgādināja, ka pērn Vācijas kanclere atzina, ka pieļauta kļūda, nenostiprinot Eiropas Savienības ārējās robežas savlaicīgi. Tā vietā vācu specdienesti meklēja "iekšējo ienaidnieku" ultralabējo un ultrakreiso partiju vidū. Tiesa, jau 2010. gadā Vācijas tiesībsargājošās iestādes atzina: islāmistu skaits valstī ir pārsniedzis vācu radikāļu kopējo skaitu.

"Daļa imigrantu nebūt nav miermīlīgi cilvēki. Eiropas līderu kautrība, nevēlēšanās to atzīt un nosaukt lietas to īstajos vārdos novedis pie tā, ka aizvien lielāks Eiropas valstu iedzīvotāju skaits pauž neuzticību savām valdībām," — uzsvēra Kamkins.

To, kā mainījies pilsoņu viedoklis par problēmu, rādīs Vācijas parlamenta vēlēšanas jau 20147. gada septembrī, uzskata politologs.

Nesen teroraktu sērija notika Spānijā. 17. augustā Barselonā mašīna ietriecās kājāmgājēju pūlī. Dažas stundas vēlāk autofurgons uzbrauca cilvēku grupai Kambrilā. Divi sprādzieni atskanēja Alkanas pilsētā. Teroraktu rezultātā gājuši bojā 17 cilvēki, aptuveni 150 cilvēki cietuši.

Ziņu lente
0