Divās Spānijas pilsētās notikuši terorakti

© Josep LAGO / AFPМесто наезда автобуса на пешеходов в Барселоне
Место наезда автобуса на пешеходов в Барселоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Naktī uz piektdienu Katalonijas policisti apturēja Kambrilsā ļaunprāšus, kuri gatavojās sarīkot teroristu uzbrukumu.

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. Spānijas pilsētās notikuši divi terorakti. Sākumā furgons ietriecās ļaužu pūlī Barselonā, pēc tam nezināmie sabrauca gājējus Kambrilsā. Kopā terora aktu rezultātā gājuši bojā 13 cilvēki, un vēl vairāk nekā simts cietuši, vēsta RIA Novosti.

Specoperācija Kambrilsā

Naktī uz piektdienu Katalonijas policisti Kambrilsā apturēja ļaunprāšus, kuri gatavojās sarīkot uzbrukumu.

Полицейское оцепление на месте теракта в Барселоне, 17 августа 2017 - Sputnik Latvija
Terorakts Barselonā: mikroautobuss ietriecies cilvēku pūlī, sagrābti ķīlnieki

Kā paziņojusi Spānijas prese, teroristi ar automobili sabraukuši gājējus un notriekuši dažus cilvēkus, taču pēc tam sadūrās ar policiju, noziedznieku mašīna apgāzās, savukārt ļaunprāši mēģinājuši aizbēgt, taču tika likvidēti.

Katalonijas tiesībsargājošās iestādes paziņoja, ka specoperācijas laikā tika nogalināti četri teroristi, vēl viens tika aizturēts, taču gāja bojā no gūtajiem ievainojumiem.

Vietējie mediji tāpat apgalvoja, ka vienam ļaunprātim mugurā bijusi šahīda josta, policija pārbauda šo informāciju. Tuvākajā laikā speciālisti grasās veikt dažus kontrolētus sprādzienus, tādēļ aicina cilvēkus nekrist panikā.

Kopā terora akta rezultātā Kambrilsā cietuši septiņi cilvēki. Divi no viņiem atrodas kritiskā stāvoklī. Ievainoto vidū ir arī policijas darbinieks.

Gājēju sabraukšana Barselonā

Iepriekš Barselonā mikroautobuss ietriecies cilvēku pūlī. Viens no aculieciniekiem paziņojis, ka autofurgons pārvietojās pūlī līkločiem, lai notriektu iespējami vairāk cilvēku. Automobilis apstājās tikai pēc ietriekšanas kioskā, tad vadītājs, kurš nebija apbruņots, aizbēdzis.

Terorakta rezultātā bojā gāja 14 cilvēki, vairāk nekā simts guvuši dažādus ievainojumus. Kā atzīmēja Spānijas Civilās aizsardzības dienestā, uzbrukuma rezultātā bojā gājuši vai cietuši 18 valstu pilsoņi.

Katalonijas tiesībsargājošās iestādes paziņoja, ka sakarā ar teroraktu aizturēti divi Ziemeļāfrikas valstu pilsoņi, kuri iepriekš netika saukti pie kriminālās atbildības.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts".

Ziņu lente
0